GOSSIP

Ο Ψινάκης πενθεί για το θάνατο μιας καλής φίλης του που ήταν πριγκίπισσα

Με μια ανάρτησή του στο Instagram ο Ηλίας Ψινάκης θέλησε να πει το στερνό αντίο και να εκφράσει δημόσια τη θλίψη του για το θάνατο μιας καλής φίλης του που είναι "γαλαζοαίματη".

Ο λόγος για την πριγκίπισσα Ira von Fürstenberg.

«Η Α.Ε. Πριγκίπισσα Ira Von Fuerstenberg έφυγε για το μεγάλο ταξίδι...

Με την Πριγκίπισσα Ήρα, εκτός από μια πολυετή φιλία, μας συνέδεσε ένας μεγάλος πόνος. Ο καλός μου φίλος και γιος της, Πρίγκιπας Kiko Von Hohenlohe, ήταν κολλητός μου από την παιδική μας ηλικία και είμασταν πάρα πολύ συνδεδεμένοι. Δυστυχώς, ο Πρίγκιπας Κίκο έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή. Η πριγκίπισσα Ήρα έχασε τον γιο της και εγώ τον καλύτερο μου φίλο.

Όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμασταν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όλες οι συναντήσεις μας ήταν φορτισμένες από μεγάλη συγκίνηση. Τώρα επιτέλους θα συναντηθεί με το αγαπημένο της παιδάκι. Καλό ταξίδι Ήρα μου. Θα μου λείψεις!

Να μου φιλήσεις τον φίλο μου και να του πεις πόσο τον αγαπώ...» έγραψε ο Ηλίας Ψινάκης και δημοσίευσε δύο φωτογραφίες του με την Ήρα, που ήταν κόρη του πρίγκιπα Tassilo zu Fürstenberg και της πρώτης συζύγου του Clara Agnelli, μέλος της γνωστής ιταλικής οικογένειας που δραστηριοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ποιά ήταν η πριγκίπισσα που έφυγε από τη ζωή στις 19/2

Η Ira Von Fürstenberg, ήταν Ιταλίδα ηθοποιός, σχεδιάστρια μόδας, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Valentino, κόρη του πρίγκιπα Tassilo von Fürstenberg και της κληρονόμου Clara Agnelli, ανιψιά του πρώην προέδρου της Fiat, Gianni Angela και μούσα της Marbella. Παππούς της από την πλευρά του πατέρα της,  ήταν ο πρίγκιπας Karl Emil von Fürstenberg και γιαγιά της η Ουγγaρέζα κόμισσα Maria Matild Georgina Festetics von Tolna, η οποία ήταν κόρη του πρίγκιπα Tassilo Festetics von Tolna και της Mary Victoria Doug- Χάμιλτον. Η προγιαγιά της από την πλευρά της μητέρας της ήταν η Αμερικανίδα κληρονόμος,  Jane Bourbon del Monte, πριγκίπισσα di San Faustino.

Η Ira von Fürstenberg ξεκίνησε καριέρα μοντέλου στα 13 της χρόνια,  περπατώντας στην πασαρέλα για τον Emilio Pucci. Πόζαρε για τον Helmut Newton και τον Cecil Beaton και συμπαρουσίασε το 20ο Φεστιβάλ Μουσικής του Σαν Ρέμο με τους Nuccio Costa και Enrico Maria Salerno. Πέρασε και από τον κινηματογράφο, συμμετέχοντας στις ταινίες: Matchless (1968), I Killed Rasputin (1967), Dead Run (1967), Negresco (1968), The Vatican Affair (1968), The Battle of El Alamein (1969), Five Dolls for an August Moon (1970), No desearás al vecino del quinto (1970) και The Fifth Cord (1971). Το 1992 τον οίκο μόδας “Ira von Fürstenberg Collection”.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 1955, σε ηλικία 15 ετών, παντρεύεται με τον πρίγκιπα Αλφόνσο του Χοένλοε-Λάγκερμπουργκ -ιδρυτή του περίφημου Marbella Club και 31ος έτους- και αποκτούν δύο παιδιά, τον Christoph Victorio Egon Humberto (γνωστός ως «Kiko»)  και τον Hubertus Rudolph (γνωστός ως “Hubi”)

Ο Kiko πεθαίνει σε ηλικία 50 ετών,  από μαζική ανεπάρκεια οργάνων λίγες μέρες μετά τη φυλάκισή του στην κεντρική φυλακή Klongprem στην Μπανγκόκ με την κατηγορία της παράνομης τροποποίησης βίζας. Οδηγήθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, περικυκλωμένος από τραμπούκους, τοξικομανείς και ανθρώπους από τον υπόκοσμο. Έμεινε πίσω από τα κάγκελα για μια εβδομάδα μέχρι να εισαχθεί επειγόντως σε νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε  με λοίμωξη στους πνεύμονες και υψηλό σάκχαρο στο αίμα. Πέθανε μετά από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων. Η αιτία του θανάτου του λέγεται επίσης ότι οφείλεται σε σηψαιμία. Η υγεία του είχε εξασθενήσει από ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους σε κέντρο ευεξίας της Ταϊλάνδης όπως έγινε γνωστό αργότερα. Ο Christopher είχε μεγαλώσει στη σκιά του πατέρα του, ο οποίος τον έστειλε στην εφηβεία και στα νιάτα του να σπουδάσει σε διάφορα επιλεγμένα σχολεία. Είχε εξαίσια μόρφωση, συμπεριφορά αντάξια μιας οικογένειας με αριστοκρατικές ρίζες, όπως κατάφερα να δω σε κάποιες περιπτώσεις. Επειδή όμως δεν είχε τη μητέρα του κοντά, όντας ευαίσθητος, κατηγόρησε τελικά την απουσία της. Ούτε ο πατέρας του ήταν εξαιρετικά αυστηρός. Μεγαλώνοντας στην ελευθερία, έπεσε σταδιακά στην κατανάλωση ναρκωτικών στα τελευταία του χρόνια. Ταξίδεψε στα μισά του κόσμου, ειδικά στη Νέα Υόρκη, τη Χονολουλού και τη Χαβάη. Και στη Μανίλα, όπου η πρώην πρώτη κυρία, Ιμέλντα Μάρκος, του έδειξε μεγάλη στοργή. Ήταν εκεί ακριβώς ένα μήνα πριν από τον τραγικό θάνατό του. Είχε πάρει αρκετά κιλά και ανήσυχος πήγε στην Μπανγκόκ για να μπει σε κλινική που ειδικεύεται στην απώλεια βάρους. Φημολογήθηκε ότι υποβλήθηκε ακόμη και σε χειρουργική επέμβαση σχετικά με το υπερβολικό του βάρος. Και ότι πήρε αναβολικά ενώ έπασχε από διαβήτη, ίσως χωρίς να το ξέρει ο ίδιος. Η οικογένεια δεν δημοσιοποίησε καμία ιατρική έκθεση και αυτό οδήγησε σε διαφορετικά σχόλια και υποθέσεις σχετικά με το μυστηριώδη θάνατό του. «Μαμά πεθαίνω» ήταν τα λόγια του όταν πήγε να τον δει η μητέρα του στη φυλακή.

Ο Hubi μουσικός και φωτογράφος, ήταν στην Ολυμπιακή ομάδα σκι του Μεξικού το 1984, 1988, 1992, 1994, 2010 και 2014. Παντρεύτηκε την Simona Gandolfi στις 17 Ιουνίου 2019 στο Vaduz.

Ο γάμος της Ίρα και του Αλφόνσο, κρατάει πέντε χρόνια. Προτού κλείσει τα είκοσι, η Ίρα βρισκόταν ήδη στα δικαστήρια για την επιμέλεια των παιδιών της.  Ένα χρόνο μετά το διαζύγιό τους, η Ιρα παντρεύεται με τον Bραζιλιάνο playboy επιχειρηματία Φρανσίσκο Πιγνατάρι (1916–1977). Παντρεύτηκαν στο Ρίνο της Νεβάδα, στις 12 Ιανουαρίου 1961. Ο Αλφόνσο δεν την συγχώρεσε ποτέ. Για τέσσερα χρόνια ανάγκαζε τους νεόνυμφους να ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία της Ευρώπης όπου πιθανόν έκρυβε τα παιδιά της. Αυτή η περιπέτεια διέλυσε και το δεύτερο γάμο της. Χώρισαν στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο του 1964 και δεν απέκτησαν παιδιά.

Στα 24 της, η Ίρα εγκαταστάθηκε ολομόναχη στο Παρίσι. Μόνο τότε την συγχώρεσε ο Αλφόνσο. Και τότε άρχισε και εκείνη να χτίζει τη σχέση της με τα παιδιά της. Στη ζωή της είχε πολλούς ακόμη εραστές όπως τον δισεκατομμυριούχο (Francois d’ Aulan αλλά και τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2024 πέρασε στην αιωνιότητα…

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!