GOSSIP

Κατερίνα Κακοσαίου: «Έχω 85% ΔΕΠΥ. Όσο κι αν διαβάσω, δεν θα μάθω ποτέ»

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε καλεσμένη η Κατερίνα Κακοσαίου και η κόρη του Γιάννη Πλούταρχου, που βαδίζει στα επαγγελματικά χνάρια του μπαμπά της, εξομολογήθηκε πως αντιμετωπίζει ένα πλέον πολύ σύνηθες μαθησιακό πρόβλημα.

Αναφερόμενη στα μαθητικά χρόνια της είπε: «Στο σχολείο ήμουν καλή μέχρι το γυμνάσιο, μετά το έχασα και το ξαναβρήκα στο πτυχίο. Σταμάτησα τον στίβο για το σχολείο. Έχω ΔΕΠΥ. Δεν είναι αυτό πρόβλημα, είναι κάποια μαθησιακή δυσκολία. Αν το έχεις σε υψηλό επίπεδο, ίσως κάτι να χρειαστεί να το κάνεις 5 φορές. Ο ορισμός είμαι διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας. Για παράδειγμα αν κάτι δεν σε ενδιαφέρει, δεν μπορείς να μείνεις συγκεντρωμένος πάνω από 5 λεπτά. Έχω κάνει εξετάσεις και έχω 85%. Είσαι πολύ υπερκινητικός άνθρωπος. Δεν είναι κάποιο πρόβλημα», είπε αρχικά η Κατερίνα Κακοσαίου και συνέχισε:

«Δεν είναι κάτι σπάνιο. Μία καθηγήτρια που έκανα ιδιαίτερα μαθήματα το είχε βρει ότι έχω, αλλά σε ένα παιδάκι δεν το λες. Το αντιμετωπίζεις λίγο διαφορετικά. Δίνεις παραπάνω χρόνο, δεν ελέγχεις τόσο τα ορθογραφικά. Είναι στον βαθμό που όσο διαβάσω, δεν θα μάθω ποτέ. Πρέπει αυτά τα παιδιά να αντιμετωπίζονται διαφορετικά, μπορούν να δώσουν εξετάσεις και προφορικά».

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!