MEN'S GUIDE

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε το δικό του σχόλιο για τη σχέση διατροφής - καρκίνου

Ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε μια συνέντευξη για το πέρασμά του από την πολιτική, τη δημοσιογραφική του πορεία, αλλά και τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο 61χρονος που κατάφερενα βγει νικητής σε αυτή την σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, σχολίασε ότι νόσησε με καρκίνο, ενώ ακολουθούσε ήδη μια αρκετά υγιεινή διατροφή.

«Εγώ θα ήμουν αυτός που δεν πάθαινε ποτέ καρκίνο, αν ευθύνεται η διατροφή. Τρώω σαλάτες και φρούτα και δεν τρώω ποτέ τηγανητά. Τρώω λίγο κρέας, τρώω πολύ ψάρι. Δηλαδή, όλα αυτά που θα σου πει ένας διατροφολόγος να κάνεις για να είσαι καλά. Ο καρκίνος υπήρξε κι εγώ είδα ότι έκανα το σωστό, αλλά από τότε έχω μία μανία όταν βλέπω έναν φίλο που κάνει το λάθος, να επιμείνω να κάνει το σωστό. Θυμώνω και πάρα πολύ ακόμα με μάγειρες γιατί δεν μπορείς να καθοδηγείς τον άλλον σε κάτι που είναι διατροφική βόμβα για τον οργανισμό του» ανέφερε πιο συγκεκριμένα.

Όσο για το πώς διαχειρίστηκε το γεγονός ότι έδωσε αυτή τη μάχη, τόνισε ότι είχε μερικές στιγμές που έχασε την αισιοδοξία του.

«Το γιατί Θεέ μου το λες για πολλές μέρες και νύχτες και δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που έχει συμβεί. Κοιτάς τον ουρανό και λες "γιατί σε εμένα; Τι έκανα εγώ, αν έφταιξα και τι άλλο έφταιξε;". Σημασία έχει ότι αν μείνεις σε αυτό, θα προσθέσεις επιβαρυντικά πράγματα για την υγεία σου. Ο τρόπος να βγεις από αρρώστιες και από τον καρκίνο, είναι να έχεις μία θετική ματιά στο μέλλον χωρίς να διακόπτεις τα ωραία πράγματα της ζωής, που μπορεί να είναι ο έρωτας, η γυμναστική, το καλό φαγητό» σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!