GOSSIP

Η Έλενα Παπαρίζου μίλησε για τη φετινή Eurovision και το body shaming

Η Έλενα Παπαρίζου, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του EuroPride στην Θεσσαλονίκη, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus και τον Βασίλη Θανόπουλο.

Η Number One τραγουδίστρια, Έλενα Παπαρίζου μίλησε για τη συμμετοχή της στη φετινή Eurovision, ενώ απάντησε μια και καλή στα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε ξανά για την εξωτερική της εμφάνιση.

Το «Number Οne» ξανά στη Eurovision. Κάνε μου ένα σχόλιο για τη συμμετοχή σου φέτος, αλλά και για όλη τη διοργάνωση;

Λατρεύω Eurovision, το ξέρετε! Από μικρό παιδί που παρακολουθούσα τον διαγωνισμό, μέχρι και όλες φορές που έδωσα το παρόν, μόνο θετικά συναισθήματα μού δημιουργεί ο θεσμός αυτός. Είναι μια μεγάλη γιορτή, στην αρχή Ευρωπαϊκή, και τώρα πλέον τείνει να γίνει παγκόσμια μιας και συμμετέχει εδώ και χρόνια και η Αυστραλία ενώ ψηφίζει κι ο κόσμος από όλον τον πλανήτη. Για μένα, ήταν η 6η φορά που εμφανίστηκα στη σκηνή της Eurovision, αλλά η πρώτη που είχα άμεση επαφή με τον κόσμο μετά από 18 χρόνια. Ενθουσιάστηκα γιατί είδα πολλούς φίλους και συνεργάτες, γνώρισα καινούργιο κόσμο, ήταν και στη γενέτειρά μου φέτος ο διαγωνισμός, συγκινήθηκα με όλα αυτά τα μηνύματα αγάπης στα social media μετά την εμφάνισή μου… υπέροχο συναίσθημα!

Όποτε ακούω το όνομά σου πάντα μου έρχεται στο μυαλό η φράση «σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας». Αυτό είναι κάτι που ελάχιστα άτομα από τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας μας το έχουν πετύχει. Εσύ πώς τα έχεις καταφέρει;

Δεν θεωρώ ότι έχω καταφέρει κάτι, γιατί δεν θεωρώ ότι το να αγαπάς και να στηρίζεις τους ανθρώπους είναι «ανθρώπινο κατόρθωμα». Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που μου έμαθαν να σέβομαι και να αγαπάω τους γύρω μου και να μην διαχωρίζω τους ανθρώπους με βάση την καταγωγή, τη σεξουαλικότητα, την πολιτική τους τοποθέτηση ή την εμφάνιση τους. Θέλω να είμαι δίπλα σε όποιον έχει την ανάγκη για την στήριξή μου, όπως και εγώ αντίστοιχα ως άνθρωπος θέλω τέτοιους ανθρώπους στο πλάι μου. Οι καλλιτέχνες είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε ούτε κάτι διαφορετικό, ούτε κάτι ανώτερο σε σχέση με τους υπόλοιπους. Θα ήθελα να ξυπνάω σε μια χώρα που δε θα χρειάζεται καν να αντιμετωπίζεται η φράση «αυτός υποστηρίζει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα» σαν κάτι μοναδικό ή αξιοσημείωτο για έναν άνθρωπο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σεξουαλικότητα των ανθρώπων είναι ρευστή θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις βιώσει ποτέ κάποια ομοερωτική ιστορία στο παρελθόν;

Το φλερτ είναι το πιο γλυκό και υγιές πράγμα που υπάρχει!

Μεταξύ άλλων, έχεις σχολιάσει (και αναχαιτίσει πολύ εύστοχα) όλο το bodyshaming που κατά καιρούς έχεις δεχθεί. Γιατί ακόμη και σήμερα έχουμε την τάση να ασχολούμαστε με τα σώματα των άλλων (και κυρίως των γυναικών);

Εδώ και πολλά χρόνια δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να μπαίνει στη διαδικασία να ασχολείται με οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα στην ανθρώπινη ψυχή. Είμαστε στο 2024. Τέλος! Πρέπει όλοι να φροντίζουμε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Τι θα ήθελες να πεις σε όλα αυτά τα σώματα που επιθυμούν να ξεχυθούν ελεύθερα στις παραλίες, αλλά μπορεί να διστάζουν;

Όλοι έχουμε δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη ζωή. Ζήστε ελεύθερα!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!