MEN'S GUIDE

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την φροντίδα των μαλλιών σου το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος του χρόνου που ειδικά λόγω ζέστης, αλμύρας και αέρα τα μαλλιά χρειάζονται εντατική φροντίδα καθώς οι φθορές στην τρίχα είναι πολλαπλές. Μάθε λοιπόν όλα όσα πρέπει να ξέρουν και οι άντρες για το κεφάλαιο: περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι.

Πολλοί άντρες αγνοούν πως τα μαλλιά χρειάζονται αντηλιακό!

Τα μαλλιά μας αποτελούν ζωντανό οργανισμό και έχουν ανάγκη από μια ασπίδα προστασίας ενάντια στην οξειδωτική δράση του ήλιου, οπότε φροντίστε να προμηθευτείτε ένα αντηλιακό μαλλιών και να το χρησιμοποιείτε καθημερινά, ειδικά δε στις διακοπές όπου η έκθεση στον ήλιο συνήθως είναι πολύωρη σε καθημερινή βάση.

Επίσης προσπαθήστε να ξεπλένετε τα μαλλιά σας μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή στη πισίνα προκειμένου να αποφύγετε προβλήματα όπως αφυδατωμένα και φθαρμένα μαλλιά.

Τέλος, είναι καλό να αντικαταστήσετε τα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε τους υπόλοιπους μήνες του έτους με σαμπουάν που παρέχουν καλύτερη εξισορρόπηση του ph στο τριχωτό και στα μαλλιά.

Το πλεονέκτημα είναι ότι τα προϊόντα αυτά προσφέρουν εσωτερική υγρασία στην τρίχα χαρίζοντας της ελαστικότητα και λάμψη. Για ακόμα καλυτέρα αποτελέσματα θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε 2-3 φορές την εβδομάδα μια θρεπτική μάσκα μετά το λούσιμο. 

Επίσης πείτε όχι στο στέγνωμα μαλλιών με σεσουάρ τους καλοκαιρινούς μήνες για να μειώσετε τη φθορά από ζέστη που ούτως η άλλως προκαλείται στα μαλλιά τους θερινούς μήνες.

Άλλωστε με τέτοια ζέστη τα μαλλιά στεγνώνουν φυσικά και γρήγορα και να μην στεγνώσουν τελείως τα wet hair looks είναι μεγάλο hair trend της χρονιάς/

Καλό θα είναι να φοράτε όσο πιο συχνά μπορείτε καπέλο τους καλοκαιρινούς μήνες προκειμένου να προστατέψετε το δέρμα και τα μαλλιά σας από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας.

Δεν πέφτουν τα μαλλιά από την χρήση του καπέλου. Υπάρχει η λανθασμένη άποψη ότι το καπέλο μειώνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην τριχόπτωση κάτι το όποιο δεν ισχύει μιας και οι τρίχες λαμβάνουν τις απαιτούμενες θρεπτικές άξιες που χρειάζονται.

Τέλος μην ξεχνάτε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και η ενυδάτωση και στην υγεία των μαλλιών.


Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι, η ανάγκη για επαρκή πρόσληψη νερού γίνεται πιο επιτακτική. Οι τρίχες των μαλλιών περιέχουν πάνω από 25% νερό, επομένως η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού αποτελεί προτεραιότητα προκειμένου να μην έχετε ξερά και αφυδατωμένα μαλλιά.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αντανακλάται και στα μαλλιά σας, όπως αντίστοιχα και οι αρνητικές συνέπειες μιας λανθασμένης διατροφής (τριχόπτωση, θαμπά και λεπτά μαλλιά). Αστραπιαίες και εξαντλητικές δίαιτες που αρκετοί αποφασίζουν να κάνουν τους θερινούς μήνες σε συνδυασμό με την ζεστή μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα και στα μαλλιά σας.

Από την άλλη η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που υπάρχουν σε αφθονία τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία μπορεί να βελτιώσει την υγεία και των μαλλιών σας.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!