MEN'S GUIDE

Οι άντρες καίνε περισσότερες θερμίδες στο σεξ σε σχέση με τις γυναίκες

To σεξ, όπως και κάθε αλλη σωματική δραστηριότητα, σίγουρα καίει θερμίδες, όμως λίγοι γνωρίζουν και πόσες θερμίδες καίει κατά μέσο όρο ένα άτομο όταν κάνει σεξ και πως η έντονη δραστηριότητα στο κρεβάτι δεν έχει ως αποτέλεσμα την ίδια απώλεια θερμίδων σε άνδρες και γυναίκες.

Κατά μέσο όρο έχει υπολογιστεί ότι καίμε περίπου 70-100 θερμίδες στο σεξ. Το νούμερο όμως είναι διαφορετικό για τον άνδρα και τη γυναίκα. Όταν το σεξ έχει φαντασία και προτιμώνται στάσεις του που απαιτούν δύναμη και αντοχή, καίμε ακόμα περισσότερες θερμίδες.

Και μπορεί όταν κάνουμε σεξ να μην είναι οι θερμίδες το βασικό θέμα που μας απασχολεί, αλλά εδώ ισχύει αυτό που λέμε «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Σεξ ή άσκηση;

 

Μπορεί να είναι δύσκολο να σκεφτούμε το σεξ ως μία μορφή άσκησης, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουν πολλά κοινά: μας συνδέουν με το σώμα μας και κάνουν καλό στην υγεία μας. Επίσης, όσο πιο δραστήριος είσαι, τόσες περισσότερες θερμίδες θα κάψεις.

Οι θερμίδες που καίμε στο σεξ σχετίζονται στενά με το σωματικό βάρος του ατόμου, το πόσο δραστήριοι είμαστε την ώρα της ερωτικής πράξης αλλά και τον χρόνο που αφιερώνουμε στην ερωτική επαφή.

Πόσες θερμίδες καίνε οι άνδρες και πόσες οι γυναίκες στο σεξ

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ συνέκριναν πόσες θερμίδες καίμε όταν τρέχουμε και όταν κάνουμε σεξ. Δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι καίμε περισσότερες στο τρέξιμο.

Μία γυναίκα καίει κατά μέσο όρο 213 θερμίδες το μισάωρο με το χαλαρό τρέξιμο, ενώ ένας άνδρας 276. Σε 30 λεπτά σεξουαλικής δραστηριότητας όμως ένας υγιής άνδρας καίει περίπου 101 θερμίδες (4,2 θερμίδες ανά λεπτό), ενώ μία υγιής γυναίκα 69 θερμίδες (3,1 θερμίδες ανά λεπτό). Κατά μέσο όρο καίμε 3,6 θερμίδες το λεπτό την ώρα που κάνουμε σεξ.

Πώς θα κάψετε περισσότερες θερμίδες στο σεξ;

«Όποιος είναι πιο δραστήριος στην ερωτική πράξη, είναι εκείνος που θα κάψει περισσότερες θερμίδες» εξήγησε η καθηγήτρια σεξουαλικής υγείας της γυναίκας, του πανεπιστημίου Στάνφορντ Leah Millheiser στο Everyday Health.

«Όποιος έχει τον πιο ενεργό ρόλο καίει περισσότερες θερμίδες. Οι γυναίκες θα κάψουν περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του σεξ εάν είναι από πάνω. Γενικά πάντως, οι άνδρες τείνουν να καίνε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του σεξ από τις γυναίκες», είπε η καθηγήτρια Millheiser.

Γιατί καίει ο άνδρας περισσότερες θερμίδες από τη γυναίκα στο σεξ;

Δεν είναι μόνο η ερωτική πράξη που δίνει στους άνδρες το πλεονέκτημα καύσης θερμίδων. Επειδή οι άνδρες έχουν περισσότερους μύες και λιγότερο σωματικό λίπος από τις γυναίκες, καίνε περισσότερες θερμίδες τόσο όταν είναι ήρεμοι, όσο και όταν ασκούνται, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Δεν καίμε φυσικά τις ίδιες θερμίδες όταν κάνουμε γρήγορα και έντονα σεξ κι όταν το σεξ διαρκεί ώρες. Το σεξ είναι διαφορετικό για κάθε άνθρωπο, κάθε φορά που κάνει έρωτα.

Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο, η σεξουαλική δραστηριότητα διαρκεί κάθε φορά μεταξύ 3 και 13 λεπτών. Πολλές εκτιμήσεις που έχουν γίνει σχετικά με το σεξ και την καύση θερμίδων επηρεάζονται από τη διάρκεια, το είδος των προκαταρκτικών παιχνιδιών, το διεισδυτικό ή μη σεξ, αλλά και τις στάσεις.

«Αν ο στόχος σας είναι να αυξήσετε την αντοχή σας στην κρεβατοκάμαρα, προτιμήστε να υπάρχει ποικιλία στο σεξ, δοκιμάζοντας νέες στάσεις», είπε ο ειδικός σε θέματα σεξ Jaimee Bell.

Όχι μόνο σεξ, αλλά και γυμναστήριο

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το σεξ δεν είναι αρκετή άσκηση ώστε να σταματήσετε το γυμναστήριο, το τρέξιμο ή όποιο άλλο είδος άσκησης προτιμάτε.

«Το σεξ ισοδυναμεί με περπάτημα περίπου τριών έως έξι χιλιομέτρων την ώρα. Και σίγουρα έχει την τάση να διαρκεί πολύ λιγότερο από την επίσκεψή σας στο γυμναστήριο» είπε στο Everyday Health ο ειδικός στη σωματική άσκηση Dr. Jason Karp.

«Παρά την μεγαλύτερη ένταση στην αναπνοή μας και την αύξηση του καρδιακού ρυθμού που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του σεξ, φαίνεται ότι το σεξ, ως μορφή άσκησης, υπολείπεται των καρδιαγγειακών οφελών και της καύσης θερμίδων που γίνεται με άλλα είδη άσκησης, όπως το τρέξιμο, το ποδήλατο και τα βάρη», είπε ο Karp.

Πηγή: oloygeia.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!