GOSSIP

Τί σχέση έχει το ISIS με τον... Justin Bieber;

Το ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και Συρίας - ή του Λεβάντε) είναι τώρα η πιο ενεργή τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση στη Μέση Ανατολή. Στους στόχους της οργάνωσης είναι η περαιτέρω εξάπλωση του χαλιφάτου μελλοντικά σε περιοχές στον Λίβανο, την Ιορδανία, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, το Κουβέιτ, την Τουρκία και την... Κύπρο.

Το ISIS ανέβασε ένα βίντεο στο Twitter από λογαριασμό της οργάνωσης και πρόσθεσε τα hashtags #ISIS, #ISIL, και #JustinBieber. Το θέμα του βίντεο απεικονίζει έναν μαχητή του ISIS να πραγματοποιεί  μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε ένα γεμάτο από εκρηκτικά όχημα. Παράλληλα, δείχνει φρικιαστικές εικόνες εκτελέσεων τεσσάρων αντρών. Μέσα από αυτή τη κίνηση, σκοπός της οργάνωσης είναι να εκθέσει τη Δύση μέσω μιας άσχημης προπαγάνδας, αλλά και να προσκαλέσει πολίτες σε νέες στρατολογήσεις στους κύκλους της.

O Justin Bieber επειδή έχει στο Twitter 74 εκατομμύρια followers βάζοντας το όνομα του hashtag είναι πιο εύκολη η δημοσίευση του προπαγανδιστικού φιλμ των εξτρεμιστών του Ισλαμικού κράτους και πολλοί φοβούνται πως το ISIS θέλει να προσυλητίσει νεαρά κορίτσια, που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος των φαν του Justn. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!