GOSSIP

Σπάνιες φωτογραφίες του Elvis Presley μέσα σε στούντιο εν ώρα εργασίας

Στις εικόνες βλέπουμε τον θρύλο της ροκ να τραγουδά, να ξεκουράζεται και να συζητά με τους συνεργάτες του.

O γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1935, στο Τουπέλο του Μισισίπι, μέσα σε μια παράγκα δύο δωματίων. Ξεκίνησε τραγουδώντας μουσική rockabilly για την εταιρεία Sun Studios, με αρκετά κομμάτια ρυθμικής μπλουζ, γκόσπελ και Κάντρι, ενώ μέχρι το τέλος της ζωής του κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ.

Σήμερα, υπολογίζεται πως έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Τα περισσότερα από αυτά έγιναν χρυσά ή πλατινένια αρκετές φορές. Εκτός αυτών, τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Γκράμι, εκ των οποίων τρεις φορές ήταν νικητής. Στην ηλικία των 36 ετών τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award για το σύνολο της καριέρας του.

Ο Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ άφησε την τελευταία του πνοή, στις 16 Αυγούστου του 1977 σε ηλικία 42 ετών. Βρέθηκε ξαπλωμένος στο πάτωμα από τη μνηστή του στο σπίτι του στο Μέμφις του Τενεσί. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Baptist Memorial, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και στις 3:30 μ.μ. διαπιστώθηκε ο θάνατος του.  Οι γιατροί ανακοίνωσαν πως ο θάνατος προήλθε από καρδιακή αρρυθμία η οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών και κακής διατροφής.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!