GOSSIP

Lena Dunham: Tα «έχωσε» σε ισπανικό περιοδικό γιατί έκανε ρετούς στο σώμα της

Όλα άρχισαν όταν η πρωταγωνίστρια της σειράς Girls ανέβασε στο Instagram της το εξώφυλλο του Tentaciones κατηγορώντας το περιοδικό για το τρελό photoshop που της είχαν κάνει στο σώμα της. 

Η Duhnam έξαλλη αποκάλυψε ότι η φωτογραφία της έχει υποστεί, αρκετή επεξεργασία και ότι είναι αγνώριστη. «Είναι τιμή μου να είμαι στο εξώφυλλό σας και μάλιστα από τον ruvenafanador, που με κάνει να νιώθω υπέροχα αλλά αυτό δεν μοιάζει με το σώμα μου τώρα, ούτε με το πώς θα μπορούσε να είναι το σώμα μου. Το περιοδικό έκανε πολύ περισσότερα από ένα απλό photoshop, οπότε γιατί δεν δοκιμάζετε να είστε ειλικρινείς με τους αναγνώστες σας;», έγραψε ως λεζάντα κάτω από την εικόνα. Τη φωτογραφία είχε τραβήξει ο Κολομβιανός φωτογράφος Ruven Afanador. 

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις όλες αυτές τις μέρες, και το ισπανικό περιοδικό απάντησε με επιστολή ότι πήρε την φωτογραφία από το πρακτορείο Corbis, χωρίς να κάνει κανένα photoshop. Το μόνο πράγμα που έκαναν οι art directors του εντύπου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ήταν να περικόψουν τη φωτογραφία για να «χωρέσει» στις διαστάσεις του εξωφύλλου του περιοδικού. «Όσοι μας γνωρίζουν και κυρίως οι αναγνώστες που μας ακολουθούν, γνωρίζουν επίσης ότι δεν χρησιμοποιούμε Photoshop ή άλλα γραφιστικά εργαλεία για να αλλάξουμε την εμφάνιση των ανθρώπων που φιλοξενούμε στα εξώφυλλα μας ή στις μέσα σελίδες του περιοδικού.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μόνο που κάναμε ήταν να κόψουμε την εικόνα για να χωρέσει στο φορμάτ της πρώτης σελίδας μας». 

Η απάντηση της ηθοποιού δεν άρχισε να έρθει, λέγοντας: «Έχω μία περίεργη και μπερδεμένη ιστορία με το ρετούς. Θέλω να ζήσω σ' αυτό τον άγριο κόσμο και να παίξω το παιχνίδι, αλλά θέλω να είμαι και ειλικρινής αναφορικά με το ποια είμαι και τι υποστηρίζω». Ανεξάρτητα με το τελικό αποτέλεσμα, η μαχητικότητα και η ακτιβιστική διάθεση της Duhnam για το γυναικείο σώμα είναι φανερή, δίνοντας ένα ζωντανό παράδειγμα ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας, όπως κι αν είναι αυτό. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!