WOMEN'S GUIDE

Ένα καινούργιο σουτιέν εντοπίζει τον καρκίνο του στήθους

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κολούμπια σχεδίασαν και δημιούργησαν ένα σουτιέν που εντοπίζει ύποπτες ενδείξεις καρκίνου στη γυναίκα που το φοράει.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια ασθένεια που επηρεάζει περίπου μία στις εννέα γυναίκες στην Κύπρο. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η αύξηση των περιστατικών είναι πολύ μεγάλη. Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, που έχει δημοσιεύσει το ΚΥΠΕ από το Αρχείο Καρκίνου, κάθε χρόνο σημειώνονται 150 περιστατικά περισσότερα από τον προηγούμενο χρόνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου είναι η μία από τις πιο διαδεδομένες ανάμεσα στις γυναίκες (με εξαίρεση τον καρκίνο του δέρματος), πλήττοντας το 12% αυτών, ενώ μέσα στην τρέχουσα χρονιά υπολογίζεται ότι περισσότερες από 40.000 γυναίκες θα χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας της.

Το συγκεκριμένο σουτιέν περιέχει μικρούς αισθητήρες, οι οποίοι μετρούν και καταγράφουν τη θερμοκρασία του στήθους και δίνουν προειδοποιητικό σήμα σε περίπτωση που ανιχνεύσουν κάτι μη φυσιολογικό. Σκοπός των ερευνητών είναι είναι να το κυκλοφορήσουν μελλοντικά στην αγορά σε προσιτή τιμή.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!