MEN'S GUIDE

Το Audi που κοντράρεται με τα supercars άνετα

Κάτω από το καπό του πρωτοτύπου της Audi, που παρουσιάστηκ στην έκθεση Worthersee στην Αυστρία, φιλοξενείται μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία που εκτοξεύει την απόδoση.

Το TT Clubsport κυοφορεί μια νέα τεχνολογία όσον αφορά στον κινητήρα που το κινεί. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η συγκεκριμένη... πατέντα, η οποία αφορά στη συνύπαρξη ενός μηχανικού υπερτροφοδότη που ελέγχεται ηλεκτρονικά (e-turbo) ταυτόχρονα με τον κλασσικό υπερτροφοδότη καυσαερίων με φτερωτή της Audi, είναι έτοιμη «ώστε να μπει στην παραγωγή».

Ο ηλεκτρικός κομπρέσορας, χάρη στην άμεση απόκρισή του, έχει την ικανότητα να ανεβάζει... άμεσα τις στροφές του, αυξάνοντας την πίεση των καυσαερίων στον «κλασικό» υπερσυμπιεστή καυσαερίων. Η ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του e-turbo αντλείται από ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt, που συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη στο χώρο φόρτωσης. Σε ότι αφορά στους αριθμούς, ο γνωστός 5κύλινδρος TFSI κινητήρας των 2,5 λίτρων αποδίδει χάρη στη συγκεκριμένη λύση 600 ίππους και ροπή 650 Nm σταθερά από τις 3.000 έως και τις 7.000 σ.α.λ., ήτοι ειδική απόδοση 240 ίππων και 260 Nm ανά λίτρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που η Audi δίνει στη δημοσιότητα, το εντυπωσιακό TT Clubsport των 1.396 κιλών επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,6 μόλις δευτερολέπτων., ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει... απροβλημάτιστα τα 310 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα, η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, οι οποίοι, ειδικά για την περίσταση, έχουν διάμετρο 20 ιντσών, μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Σχεδιαστικά, το ΤΤ Clubsport είναι 14 εκ. πιο φαρδύ, με μεγαλύτερα και «ανοιχτά» φτερά, για λόγους καλύτερης ροής του άερα αλλά και ψύξης, ενώ την ίδια στιγμή είναι εφοδιασμένο και με μια ογκώδη αεροτομή από ανθρακονήματα που έχει εξελιχθεί για το ΤΤ Cup.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!