WOMEN'S GUIDE

Οι γυναίκες άνω των 55 είναι τα καλύτερα αφεντικά

Είναι δύσκολο για  μια γυναίκα να κάνει καριέρα σε έναν ακόμη ανδροκρατούμενο κόσμο, αλλά υπάρχουν και αισιόδοξα μηνύματα.

Μια μελέτη που έγινε από το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (International Labour Organisation) δυστυχώς έδειξε πως μόνο σε 3 χώρες στον κόσμο είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να έχεις γυναίκα για αφεντικό, αντί για άνδρα και αυτές οι χώρες είναι μόνο η Τζαμάικα, η Κολομβία και το κρατίδιο Saint Lucia.

Ωστόσο το θετικό στοιχείο για τις γυναίκες που κατέδηξε μια άλλη έρευνα είναι πως οι γυναίκες που έχουν διευθυντικό ρόλο μετά τα 55 θεωρούνται τα καλύτερα αφεντικά.

Συγκεκριμένα η εταιρεία λογιστικού ελέγχου PricewaterhouseCoopers διερεύνησε περιπου 6000 Ευρωπαίους επαγγελματίες και παρατήρησε πως οι ηγέτες της στρατηγικής εταιρειών ήταν κυρίως γυναίκες άνω των 55.

Και αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες μπορούν να δουν τις καταστάσεις από διαφορετικές οπτικές και ασκούν εξουσία πιο δυναμικά ενώ εμπνέουν περισσότερο και τους πιο αφοσιωμένους υφισταμένους τους γιατί επενδύουν περισότερο χρόνο στη δουλειά τους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!