WOMEN'S GUIDE

Μάθε πως να καθαρίσεις όλα τα κοσμήματα με 5 υλικά που έχεις σπίτι

Τα κοσμήματα, είτε είναι φο, είτε είναι από πολύτιμα υλικά, συχνά γεμίζουν βρωμιές και βακτήρια και χάνουν τη λάμψη τους, αφού έρχονται σε επαφή με το δέρμα και τον ιδρώτα, αλλά και με εξωτερικούς ρύπους, ενώ συχνά αποθηκεύονται σε κλειστά σκοτεινά κουτιά και συρτάρια. Τώρα λοιπόν που είσαι σπίτι, είναι ευκαιρία να τα καθαρίσεις όλα.

Φυσικά ο πιο απλός τρόπος είναι τα σαπουνίσεις. Μάλιστα μπορείς να ζεστάνεις νερό, να προσθέσεις απορρυπαντικό για τα ρούχα και να βάλεις όλα τα κοσμήματα σε ένα μεγάλο μπολ, που θα το γεμίσεις με το ζεστό σαπουνόνερο και θα το σκεπάσεις με ένα αλουμινόχαρτο και θα το αφήσεις έτσι για αρκετή ώρα. Μετά το καθάρισμα των κοσμημάτων θα είναι παιχνιδάκι.


Υπάρχουν όμως στο σπίτι σου και άλλα υλικά που ίσως δεν το φαντάζεσαι πως μπορούν να καθαρίσουν τα κοσμήματα σου, αλλά και... εργαλεία, όπως μια παλιά οδοντόβουρτσα, που είναι πολύ χρήσιμα για το καθάρισμα, περίτεχνων κοσμημάτων με πολλές εσοχές.
 

1. Μαγειρική σόδα

Είναι ένα υλικό που μπορεί να καθαρίσει τα πάντα: ακόμα και τα φο μπιζού. Σε ένα μπολ βάλε 1/4 της κούπας μαγειρική σόδα και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακάτεψε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν πάστα. Με ένα υγρό σφουγγαράκι πάρε λίγη από την πάστα και άπλωσε την στο κολιέ ή στο βραχιόλι σου. Έπειτα σκούπισε καλά. Σε περίπτωση που είναι χρυσό το κόσμημα σου ρίξε μαγειρική σόδα πάνω του και από πάνω λίγο ξύδι. Σκούπισε το καλά και θα είναι σαν καινούριο!

2. Λευκό ξύδι

Η αλήθεια είναι ότι και το ξύδι μπορεί να καθαρίσει σχεδόν τα πάντα, μέσα σε ένα σπίτι: από τα τζάμια μέχρι τα πλακάκια με άλατα. Κάνει όμως και εξαιρετική δουλειά με τα χρυσά κοσμήματα και αυτά που έχουν πολύτιμους λίθους. Ρίξε όλα τα κοσμήματα σου σε ένα μπολ. Γέμισε το μπολ με λευκό ξύδι μέχρι να τα καλύψει όλα. Άφησε τα να μουλιάσουν για 15 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Μετά τα 15 λεπτά με μια μαλακή οδοντόβουρτσα τρίψε τη περιττή βρωμιά που πιθανά να έχει μείνει. Τέλος ξέπλυνε τα με νερό. 

3. Οδοντόκρεμα

 Η οδοντόκρεμα είναι η καλύτερη λύση όταν θέλεις να καθαρίσεις ένα κόσμημα σου άμεσα γιατί θέλεις να το φορέσεις για να βγεις. Βάλε σε μια οδοντόβουρτσα λίγη οδοντόκρεμα και βούτα την σε ένα μικρό μπολάκι που θα έχει μια κουταλιά ζεστό νερό. Τρίψε απαλά και έπειτα ξέβγαλε, σκούπισε και είσαι έτοιμη να το φορέσεις για την έξοδο σου.

4. Κέτσαπ

Είναι η ιδανική λύση  για να γυαλίσεις βραχιόλια και δαχτυλίδια. Απλά βούτα τα σκουλαρίκια σου σε ένα κουπάκι με κέτσαπ για λίγα λεπτά. Ξέπλυνε τα με νερό, σκούπισε με μια καθαρή πετσέτα και είναι λαμπερά όπως πρώτα!

5. Σόδα (αναψυκτικό)

Σε ένα ποτήρι σόδα βούτα όλα σου τα κοσμήματα (φο και μη) που θέλεις να γυαλίσεις. Άφησε τα στο ποτήρι με τη σόδα για όλο το βράδυ να μουλιάσουν. Το πρωί στράγγιξε τα και  στέγνωσε τα με μια καθαρή πετσέτα. Εύκολα και γρήγορα τα κοσμήματα σου αποκτούν την παλιά τους λάμψη.

 

Δες και ένα σχετικό βίντεο

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!