Το να βγάζει κανείς ένα επταψήφιο ή ακόμα και εξαψήφιο αριθμό ευρώ κάθε χρόνο είναι όνειρο απατηλό και αρκετοί πιστεύουν πως μόνο επαγγέλματα που άπτονται της δημοσιότητας (σταρ του σινεμά, του αθλητισμού, του πενταγράμμου κ.λπ) ή μεγαλοστελέχη τεράστιων εταιριών απολαμβάνουν τέτοιους τεράστιους μισθούς. Όμως υπάρχουν και πολύ πιο απλά και συνήθη επαγγέλματα που αμείβονται αδρά σε κάποιες χώρες.
Σε άρθρο του esquire.gr διαβάσαμε πρόσφατα πως και κάποιες "κανονικές δουλειές" μπορεί μια χαρά να σε κάνουν πλούσιο, αρκεί να είσαι ένας καλός επαγγελματίας και να βρίσκεσαι (ή στην περίπτωή σου να μεταναστεύσεις) στο σωστό σημείο της Γης.
Τα επαγγέλματα που πληρώνουν το βάρος σου σε χρυσάφι
Σύμφωνα με το ιταλικό Esquire, στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, ένας αναισθησιολόγος βγάζει κατά μέσο όρο 208 χιλιάδες Ευρώ τον χρόνο. Υπάρχουν, βέβαια, κι άλλες δουλειές που μπορούν να σου εξασφαλίσουν ένα μέλλον πλούσιο.
Στην ίδια χώρα, ναι, αυτή της Γης της Επαγγελίας, ένας οδοντίατρος, ένας οικονομικός σύμβουλος, ένας πιλότος, ένας manager σε κατάστημα που απασχολεί πάνω από 30 υπαλλήλους, ένας αναλυτής δεδομένων, ένας ειδικός επί θεμάτων ασφαλείας, τη βγάζουν ζωή και κότα.
Οι χώρες που ισχύουν οι παχυλοί μισθοί
Το ίδιο συμβαίνει στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισλανδία, την Ελβετία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τις Κάτω Χώρες - να μη μιλήσουμε για το τι πάρτυ γίνεται στο Λουξεμβούργο.
Οι μεγάλοι μισθοί δεν είναι, βέβαια, ίδιον της Δύσης. Αν κάνεις ένα από τα περιζήτητα επαγγέλματα που αναφέραμε, μπορείς να μετακομίσεις και στη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα ή την Ιαπωνία.
Τα πιο ακριβοπληρωμένα επαγγελματα σε όλο τον κόσμο
Σε παλαιότερο άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από μερικά χρόνια είδαμε δει και τα αποτελέσματα μιας έρευνας που είχε κληθεί να καταγράψει τα πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα. Συγεκριμένα σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, που είχε γίνει το 2014 και είχε δημοσιεύσει τότε η εφημερίδα «Καθημερινή», τα παρακάτω επαγγέλματα είναι ταυτόχρονα προσοδοφόρα , ακριβοπληρωμένα αλλά και αντισυμβατικά.
Οι επαγγελματίες αυτοί έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν πάνω από 7.308 ευρώ τον μήνα, όμως ο δρόμος για να καταστεί άξιος επαίνου ένας τέτοιος επαγγελματίας μόνο εύκολος δεν είναι.
Σωματοφύλακας
Οι σωματοφύλακες είναι η κατηγορία επαγγελματιών με τις υψηλότερες αποδοχές, καθώς σύμφωνα με την έρευνα κερδίζουν περίπου 132.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά θα πρέπει είτε να έχουν υπηρετήσει στον στρατό, είτε στις κρατικές μυστικές υπηρεσίες.
Χειρούργος
Επάγγελμα με μπόλικο στρες και ευθύνες, το οποίο όμως αποφέρει υψηλές αμοιβές σε όσους το ασκούν. Σε ετήσια βάση οι αμοιβές τους υπολογίζονται σε 131.000 ευρώ.
Ροζ Τηλέφωνα
Αρκετά προσοδοφόρες είναι οι υπηρεσίες προσωπικών επαφών. Τα γνωστά και ως «ροζ τηλεφωνήματα» μπορούν να εξασφαλίσουν ετήσια έσοδα που φτάνουν στα 116.000 ευρώ.
Αντι – χάκερ
Οι πιστοποιημένοι (αντι)χάκερ είναι μια επαγγελματική ομάδα που φλερτάρει με τον κόσμο του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Εκείνοι που ειδικεύονται σε αυτόν το χώρο, ουσιαστικά, θα πρέπει να θωρακίσουν ένα ηλεκτρονικό δίκτυο από επίδοξους χάκερ, προς όφελος των πελατών τους. Οι υπηρεσίες τους εκτιμώνται ιδιαιτέρως, με τις ετήσιες αποδοχές να φτάνουν τα 108.184 ευρώ.
Πιλότος πολιτικής αεροπορίας
Ένα από τα επαγγέλματα που βρίσκονται σε αντίστοιχες λίστες με αυτά που έχουν αρκετό στρες. Οι ετήσιες αποδοχές φτάνουν τα 98.000 ευρώ.
Ανιχνευτής Καταιγίδων
Οι ανιχνευτές καταιγίδων είναι μία ακόμη πιο αξιοπερίεργη κατηγορία επαγγελματιών. Πρέπει να έχουν εμπειρία στη μετεωρολογία και διάθεση περιπέτειας, καθώς απαιτείται να εργάζονται κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Τα ετήσια εισοδήματά τους ανέρχονται στα 96.000 ευρώ.
Δικηγόρος
Επάγγελμα που βρίσκεται παραδοσιακά ανάμεσα σε αυτά που αμείβονται με αρκετά χρήματα, ειδικά στις ΗΠΑ. Οι μέσες αποδοχές φτάνουν στα 95.000 ευρώ.
Οινολόγος
Υπάρχουν 214 κορυφαίοι οινολόγοι στον κόσμο, γνωστοί ως Master of Wine, με ετήσια εισοδήματα 91.000 ευρώ. Για να συμπεριληφθεί κάποιος στην ομάδα αυτή θα πρέπει, όμως, να αποκτήσει οινική εκπαίδευση, ολοκληρώνοντας τέσσερις κύκλους ανώτατων σπουδών που μπορεί να διαρκέσουν ως και μία 12ετία.
Ανώτατα Στελέχη Πληροφορικής - Μάρκετινγκ
Οι εργαζόμενοι που καταλαμβάνουν θέσεις, όπως διευθυντής μάρκετινγκ ή ανώτατο στέλεχος πληροφορικής σε μεγάλες εταιρείες, υπολογίζεται ότι κερδίζουν από 73.000 και πάνω όσον αφορά τις ετήσιες αποδοχές τους.