MEN'S GUIDE

7 βότανα που βοηθούν να περιοριστεί η ανδρική τριχόπτωση

Αν βλέπετε τις τρίχες σας να πέφτουν μπορείτε να δοκιμάσετε τη χρήση συγκεκριμένων βοτάνων που θεωρείται πως αντιμετωπίζουν την ανδρική τριχόπτωση.

Καλό θα είναι να γνωρίζετε βέβαια, πως η τριχόπτωση προκαλείται από μια σειρά παραγόντων: από κληρονομικότητα μέχρι ορμονικές διαταραχές, δερματικές παθήσεις, κακή διατροφή κ.λπ. Οπότε καλό είναι να επισκεφτείτε ένα δερματολόγο σε περίπτωση ιδιαίτερα έντονης τριχόπτωσης.


Επίσης θα πρέπει να θυμάστε πως η τριχόπτωση είναι συνήθως πιο έντονη την άνοιξη και το φθινόπωρο και αυτό θεωρείται φυσιολογικό (η λεγόμενη  εποχική τριχόπτωση). 


Πάντως κάποια βότανα έχει διαπιστωθεί πως μπορούν να περιορίσουν την τριχόπτωση. Η χρήση τους δε για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι σε κάποιες περιπτώσεις γνωστές από την αρχαιότητα.
 

1 Αλόη Βέρα

 Από την αρχαιότητα, αυτό το τροπικό φυτό έχει χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της τριχόπτωσης. Το gel της αλόης κατευνάζει την ερεθισμένη επιδερμίδα, καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής, μειώνει τη φαγούρα και την πιτυρίδα και αναζωογονεί τα κύτταρα της ρίζας των μαλλιών.

2 Μέντα

Όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, το έλαιο μέντας μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη των τριχών, χωρίς παρενέργειες. Μπορεί ακόμη και να είναι πιο αποτελεσματική από την μινοξιδίλη, τη φαρμακευτική ουσία που χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά σκευάσματα για την τριχόπτωση.

3 Θυμάρι

Ιστορικά, το θυμάρι έχει χρησιμοποιηθεί κατά της τριχόπτωσης. Το The Journal of American Medical Association το έλεγξε αναμειγνύοντας έλαιο από θυμάρι και άλλα ευεργετικά έλαια και το χρησιμοποίησε για μασάζ στο κεφάλι, το οποίο βοήθησε στην ανάπτυξη των μαλλιών.

4 Δεντρολίβανο

Αυτό το βότανο τρέφει το ξηρό δέρμα με αποτέλεσμα να βοηθάει στο πρόβλημα της πιτυρίδας. Όταν χρησιμοποιείται για μασάζ στο κεφάλι, αυτό το αρωματικό έλαιο μπορεί να μειώσει την τριχόπτωση. Επίσης επιβραδύνει το πρόωρο γκριζάρισμα και την απώλεια μαλλιών. 

5 Λεβάντα

Δεδομένου ότι η λεβάντα προωθεί την ανάπτυξη των κυττάρων, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί επίσης να τονώσει την ανάπτυξη των τριχών. Εφόσον το στρες είναι ένας σημαντικός παράγοντας που προκαλεί τριχόπτωση, η λεβάντα επειδή έχει ηρεμιστική δράση στο στρες μπορεί να βοηθήσει.

6 Tea tree

Ως έλαιο, το tea tree μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαμπουάν κατά της πιτυρίδας. Οι αντιμυκητιακές ιδιότητες που έχει βοηθούν στην καταπολέμηση της πιτυρίδας που προκαλείται από τον μύκητα Malassezia. Το καταπραϋντικό αποτέλεσμα του tea tree μπορεί επίσης να μειώσει τον κνησμό, μια συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής.

7 Κρόκος Κοζάνης

Όσο μεγαλώνουμε, το ένζυμο 5-AR μετατρέπει την τεστοστερόνη σε διυδροτεστοστερόνη, ένα μόριο που σχετίζεται με την τριχόπτωση. Το εκχύλισμα κρόκου είναι εξαιρετικό στην αναστολή αυτού του ενζύμου, επιτρέποντας την ανάπτυξη των τριχών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!