MEN'S GUIDE

Πίνεις ποτά και μετά πεινάς; Μάθε γιατί συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνεις

Στις καλοκαιρινές διακοπές οι περισσότεροι θα πιουν και μερικά ποτά παραπάνω και μετά θα βρεθούν χαράματα να αναζητούν τι θα φάνε, καθώς μετά τις κραιπάλες συνήθως ακολουθούν οι... λιγούρες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Όταν πίνεις κάποιο αλκοολούχο ποτό,αυτό προκαλεί αφυδάτωση. Το αποτέλεσμα της αφυδάτωσης είναι να οδηγηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου σε χαμηλά επίπεδα, δημιουργώντας... λιγούρες και το αίσθημα πείνας, καθώς ο οργανισμός σου ζητάει επειγόντως ενέργεια και για αυτό έχεις μια τάση να θες να φας υδατάνθρακες (ψωμί, τοστ, σάντουιτς, ζυμαρικά κ.λπ.) αφού οι υδατάνθρακες είναι αυτοί που προσφέρουν περισσότερη ενέργεια.

Η πείνα όμως που νιώθεις δεν είναι πραγματική, αλλά είναι το καμπανάκι που χτυπάει το σώμα σου που ‘ζητάει’ νερό και ανεφοδιασμό με κάτι θρεπτικό. 


Ακολούθησε αυτές τις 4 συμβουλές για να αποφύγεις τις λιγούρες μετά το ποτό και την (έξτρα) κατανάλωση περιττών θερμίδων.


1. Πιες νερό όσο πίνεις τα ποτά σου: Φρόντισε να έχεις και ένα ποτήρι νερό μαζί με το ποτό σου και μην ξεχνάς να πίνεις μερικές γουλιές όσο απολαμβάνεις και το ποτό σου.


2. Φάε κάτι με πρωτεΐνη όσο πίνεις ποτό: Τα σνακ με πρωτεΐνη (π.χ. κάποια τυράκια) θα σου δώσουν ενέργεια και θα περιορίσουν αργότερα τα συμπτώματα του hangover.


3. Πίνε αργά το ποτό σου και πες όχι στα σφηνάκια: Το να πίνεις γρήγορα αλκοόλ σημαίνει πως γρήγορα θα μεθύσεις.


4, Μετά τα ποτά μην φας υδατάνθρακες και ιδιαίτερα αλμυρές τροφές: Πιες αρκετό νερό, και φρέσκους φυσικούς χυμούς φρούτων ή λαχανικών και φάε κάτι με πρωτεΐνη, ένα αυγό ή γιαούρτι, σε συνδυασμό με 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως έτσι ώστε να κρατήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο σώμα σου σταθερά.
 

Φυσικά η ιδανική λύση για να αποφύγεις κάθε πρόβλημα είναι απλά να μην πιεις αλκοόλ, αλλά αυτό είναι μάλλον απίθανο στις καλοκαιρινές διακοπές σου

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!