MEN'S GUIDE

Μάθε πως να κολυμπάς πιο γρήγορα

Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις του πάντες με τις επιδόσεις σου και στο κολύμπι, δεν έχεις παρά να αλλάξεις μερικά απλά πράγματα στην τεχνική σου και θα δεις την ταχύτητά σου μέσα στο νερό να αυξάνεται.

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του gr.askmen.com, υπάρχουν ένα-δυο μυστικά που μπορείς να μάθεις κι εσύ, ώστε να μην σε παραβγαίνει κανείς μες στο νερό.

Δύο απλοί αριθμοί

Ακόμη κι ένας επαγγελματίας κολυμβητής, δεν έχει τόσο μεγάλη ανάγκη την τεχνική, όσο την ταχύτητα στις απλωτές των χεριών και στα χτυπήματα των ποδιών. Σε ό,τι αφορά στις απλωτές, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: αυξάνοντας τις κινήσεις των χεριών ανά λεπτό και την έκταση των χεριών κατά την εκτέλεση, θα έχεις την πολυπόθητη ταχύτητα που ζητάς. Οι αθλητές της πισίνας, κατά μέσο όρο επιδιώκουν να φτάσουν μεταξύ 75 και 95 απλωτών ανά λεπτό, ενώ οι τριαθλητές αρκούνται στις 50 ή 60 - αυτός είναι και ο δικός σου στόχος, μιας και τις περισσότερες φορές θα κολυμπήσεις στο θαλασσινό νερό, εκμεταλλευόμενος και το πλεονέκτημα της άνωσης.

Ο ρυθμός των απλωτών ανά λεπτό σχετίζεται και με την φυσική σου κατάσταση - οι πιο fit άνδρες κινούν τα χέρια τους πιο γρήγορα και πιο δυναμικά μέσα στο νερό. Φυσικά, και η τεχνική του σώματος παίζει σπουδαίο ρόλο. Οι βασικές αρχές: το κεφάλι μέσα, ο κορμός όσο πιο κοντά και παράλληλα στην επιφάνεια του νερού γίνεται και τα πόδια να χτυπούν λίγο κάτω από την επιφάνεια - ποτέ στον αέρα.

Ρυθμός και αυτοσυγκέντρωση

Ακριβώς όπως τρέχεις ή ποδηλατείς, ο ρυθμός όταν κολυμπάς πρέπει να είναι συνεχής και αρμονικός. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις καλύτερη φυσική κατάσταση, η οποία με τη σειρά της θα σου χαρίσει καλύτερη και γρηγορότερη κίνηση των χεριών και των ποδιών σου.

Η βασική σου έγνοια, όμως, πρέπει να είναι η πλήρης αυτοσυγκέντρωση: ευθεία στάση σώματος μέσα στο νερό, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση των χεριών, δυναμικά χτυπήματα ποδιώνσε διπλάσιο χρόνο από τις απλωτές, μετρημένες ανάσες (μια βαθιά εισπνοή κάθε έξι απλωτές).

Εμμένοντας σ’ αυτή τη διαδικασία, κανείς δεν θα αντέξει να σε κοντράρει για περισσότερα από πέντε λεπτά μέσα στο νερό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!