MEN'S GUIDE

Έτοιμη είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Harley Davidson

H πασίγνωστη εταιρεία Harley Davidson ακολουθεί το παράδειγμα πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών και λανσάρει την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Λέγεται LiveWire και όπως αναφέρει το Fortune η νέα ηλεκτροκίνητη μηχανή παρουσιάστηκε στην EICMA 2018 και η Harley Davidson πιστεύει πως αυτό το μοντέλο θα τονώσει τις παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας.


Το πρωτότυπο σχέδιο για το συγκεκριμένο μοντέλο το είχαμε δει τον Ιούνιο του 2015 , αλλά πλέον από τον Ιανουάριο του 2019 ξεκινούν οι παραγγελίες για τη νέα ηλεκτροκίνητη μηχανή που είναι πλέον έτοιμη για να βγει στην αγορά.

Όπως ανακοινώθηκε, το Livewire θα περιλαμβάνει 7 riding modes, 3 από τα οποία θα μπορεί να παραμετροποιήσει ο αναβάτης.

Ο κινητήρας είναι φέρων τμήμα του αλουμινένιου πλαισίου, ενώ στις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις βρίσκουμε μπροστά ένα SFF-BP (Separate Function Fork-Big Piston) πιρούνι της Showa και πίσω ένα BFRC-lite (Balanced Free Rear Cushion-lite) μονό αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας.

Στα φρένα υπεύθυνη είναι η Brembo, με δυο δίσκους 300 mm μπροστά, με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες, και με μονό δίσκο πίσω. Φυσικά η μοτοσυκλέτα διαθέτει ABS, αλλά και Traction Control στον στάνταρ εξοπλισμό.

Τα ελαστικά είναι τα H-D/Michelin Scorcher (180mm πίσω / 120mm μπροστά). Στα όργανα βρίσκουμε μια ψηφιακή οθόνη TFT, με τα όργανα να συνδέονται με το smartphone του αναβάτη και να παρέχουν υπηρεσίες κλήσεων, GPS, μουσικής, κ.α.

Η κύρια μπαταρία είναι ιόντων λιθίου, ενώ υπάρχει και δεύτερη μικρή μπαταρία λιθίου 12V, για τα φώτα, τα χειριστήρια, την κόρνα και την οθόνη των οργάνων.

Για τη φόρτιση χρησιμοποιείται ένας φορτιστής επιπέδου 1, που βρίσκεται πάνω στη μοτοσυκλέτα, φορτιστής που συνδέεται με καλώδιο που βρίσκεται κάτω από τη σέλα, με οποιαδήποτε κοινή πρίζα.

Το Livewire μπορεί επίσης να φορτιστεί με φορτιστές ταχείας φόρτισης επιπέδου 2 και 3, ή με DC Fast Charge (DCFC). Όλοι οι dealers που θα πωλούν το Livewire θα έχουν στο κατάστημα τους χώρο φόρτισης.  

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!