Όλοι περπατάμε κάθε μέρα, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, αλλά αν όλοι μαθαίναμε πόσα οφέλη μπορεί να αποκομίσει κανείς απλά ανεβάζοντας λίγο το ρυθμό του στο βάδην (power walking) και αυξάνοντας το χρόνο που αφιερώνει στο περπάτημα, πιθανά δεν θα πηγαίναμε ποτέ ξανά σε γυμναστήριο.
Το περπάτημα τονώνει τετρακέφαλους, οπίσθιους μηριαίους, γλουτούς, τα κάτω άκρα, ακόμη και το επάνω μέρος του σώματος. Επίσης μειώνει το στρες καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής.
Ποια είναι τα οφέλη του γρήγορου περπατήματος
4 συμβουλές για γρήγορο και σωστό περπάτημα
1 Στάσου ίσια
Μη ρίχνεις τους ώμους ή μην καμπουριάζεις. Κράτα τα μάτια σου ευθεία στον ορίζοντα και λύγιζε τη μέση σου.
2 Επικεντρώσου στην ταχύτητα όχι στον βηματισμό
Ναι, ο βηματισμός σου αυξάνεται καθώς περπατάς πιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι ο στόχος σου. Άφησέ το να συμβεί φυσικά. Αντ 'αυτού, συγκεντρώσου στην ταχύτητα. Μέτρα πόσα βήματα κάνεις σε ένα λεπτό, ο στόχος σου πρέπει να είναι 135. Από εκεί και πέρα, θεωρείται ότι αρχίζει πια το τρέξιμο. Ως όριο ανάμεσα στο γρήγορο περπάτημα και στο τρέξιμο θεωρούνται τα 140 βήματα το λεπτό.
Είναι εύκολο να μετρήσεις πόσα βήματα κάνεις το λεπτό. Απλά μέτρα τα βήματα που κάνεις σε 10 δευτερόλεπτα και πολλαπλασίασε τον αριθμό με το έξι.
3 Λύγισε τα χέρια σου
Λύγισε τους αγκώνες σε μια σωστή γωνία, έτσι ώστε τα χέρια να μπορούν να ταλαντεύονται πιο γρήγορα. Η κίνηση των χεριών πρέπει να δημιουργεί ένα τόξο από τη μέσης προς την πλάτη, στο ύψος του στήθους (όχι ψηλότερα).
4 Δώσε σημασία στα πέλματα
Όταν περπατάς, τα βήματά σου πρέπει να έχουν μια ροή. Πάτα στη φτέρνα με τα δάχτυλα του ποδιού γυρισμένα προς τα πάνω σε γωνία 45, περίπου. Συνέχισε το βήμα σου από τη φτέρνα στα δάχτυλα. Δώσε ώθηση με τα δάκτυλα του ποδιού και προχώρα στο επόμενο βήμα.