MEN'S GUIDE

Υπάρχουν 4 πράγματα που ίσως δεν το ήξερες πως καταπολεμούν τη... ζέστη

Ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στα ύψη και αν αναζητάς τρόπους να αντιμετωπίσεις τους καλοκαιρινούς καύσωνες καλό είναι να γνωρίζεις όλες τις επιλογές.

Όταν ζεσταίνεσαι στην ουσία ο οργανισμός σου παθαίνει το λεγόμενο θερμικό στρες (το οποίο προκαλούν και άλλα πράγματα πέρα από τη ζέστη).
Και φυσικά σίγουρα γνωρίζεις πως για να μη ζεσταίνεσαι το καλοκαίρι πρέπει να πίνεις πολύ νερό, να μένεις στη σκιά, να φοράς άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα και αν μπορείς να είσαι κάπου που έχει καλό κλιματισμό ή να κάνεις δροσιστικές βουτιές σε μια θάλασσα ή μια παραλία
Εκτός όμως από όλα αυτά δείτε τι άλλο μπορεί να σε βοηθήσει να μη ζεσταίνεσαι.

Κρύο ποδόλουτρο

Το να βάλεις τα πόδια σου σε κρύο νερό, δροσίζει τα πόδια ενώ σου επιτρέπει να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις. Πρόσθεσε κρύο νερό και παγάκια σε έναν κουβά, βύθισε τα πόδια σου και μείνε εκεί για 20 λεπτά. 

Νερό καρύδας

Το νερό καρύδας είναι ένας καλός τρόπος να φρεσκάρεις και να αναζωογονήσεις το σώμα σου. Οι βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και οι ηλεκτρολύτες σε ενυδατώνουν και δίνουν ενέργεια στο σώμα σου μετά από το θερμικό στρες. 

Αλόη

Τα φύλλα αλλά και το gel του θεραπευτικού αυτού φυτού μπορούν να μειώσουν την θερμοκρασία του σώματος. Μπορείς να την βάλεις στο δέρμα σου αλλά και να την καταναλώσεις ως ρόφημα μαζί με νερό.

Πικάντικες τροφές

Μπορεί οι πικάντικες, καυτερές τροφές να μας ζεσταίνουν, ωστόσο βοηθούν στην αντιμετώπιση του θερμικού στρες. Και αυτό συμβαίνει γιατί η καψαϊκίνη στέλνει σήμα στον εγκέφαλο ότι το σώμα έχει υπερθερμανθεί. Αυτό σε κάνει να ιδρώνεις περισσότερο από το κανονικό και προκαλεί ένα αίσθημα ψύξης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!