MEN'S GUIDE

Ειδικός σου προτείνει κάτι που ίσως δεν ήξερες πως σταματά τη τριχόπτωση

Η πιθανή απώλεια μαλλιών και η εμφάνιση φαλάκρας, είναι ένας "φόβος" που κατατρώει πολλούς άντρες.

 Υπάρχουν πολλοί λόγοι που προκαλούν την  ανδρογενή αλωπεκία, με βασικότερους όλους την πάροδο των χρόνων (η απώλεια μαλλιών είναι σύμπτωμα της γήρανσης), ενώ το πότε θα εμφανιστεί το πρόβλημα σχετίζεται με την κληρονομικότητα, το άγχος, τη διατροφή και κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα και πολλούς άλλους παράγοντες.

Και σίγουρα έχεις ακούσει πολλούς τρόπους για να καθυστερήσεις την εμφάνιση της απώλειας μαλλιών, αλλά πιθανά δεν έχεις ακούσει πως ένας τρόπος να γλιτώσεις όσο γίνεται περισσότερο από την εμφάνιση καράφλας είναι η γιόγκα και ο διαλογισμός!

Όπως διαβάζουμε στο gr.askmen,com, η ειδικός σε θέματα τριχόπτωσης στο The Belgravia Centre, Leonora Doclis εξηγεί «Το άγχος αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό σου, τα οποία οδηγούν στη διαταραχή των ορμονών σου. Συγκεκριμένα, αν τα επίπεδα της κορτιζόλης παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε ο ρυθμός ανάπτυξης των μαλλιών σου μπορεί να σταματήσει πρόωρα».

Η συμβουλή της Doclis είναι η εξής: «Για να απελευθερωθείς από το άγχος που σου καταστρέφει τη ζωή, δοκίμασε να κάνεις γιόγκα ή διαλογισμό ή οτιδήποτε κρίνεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει να βρίσκεις όποτε τη χάνεις, την ψυχική σου ηρεμία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!