MEN'S GUIDE

Δεν ξέρεις τι δώρο να της πάρεις τις γιορτές; Μάθε τι έδειξε μια έρευνα

Πολλοί άντρες κάθε χρόνο τέτοια εποχή... σπαζοκεφαλιάζονται αναζητώντας το τέλειο δώρο που θα χαρίσουν στο ταίρι τους και συχνά η αντίδραση της συντρόφου τους όταν το βλέπει δεν είναι ακριβώς αυτή που θα ήλπιζαν.

Και η αλήθεια είναι πως δεν είναι διόλου εύκολο να βρει κανείς το τέλειο δώρο για κάποιον και ειδικά για μια γυναίκα, που δύσκολα ένας άντρας μπορεί να μπει στο μυαλό της.


Οι περισσότεροι θεωρούν πως η τέλεια λύση είναι να προσφέρουν στο ταίρι τους ένα ακριβό δώρο, όπως π.χ. ένα κόσμημα, ωστόσο η επιστήμη έρχεται να σου πει πως αυτό είναι λάθος.


Σε έρευνα που έγινε το 2016 στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα καλύτερα δώρα, δεν είναι τα "υλικά" δώρα, αλλά αυτά που οι ίδιοι αποκαλούν "βιωματικά" δώρα (experiental) και εξηγούν και γιατί.


Τα βιωματικά δώρα δεν σημαίνει πως δεν είναι ακριβά, αλλά δεν είναι "χειροπιαστά" αφού στην ουσία κάνεις δώρο στον άλλο μια μοναδική εμπειρία: όπως ένα ταξίδι σε έναν προορισμό που ξέρεις πως θέλει να επισκεφτεί ή τα εισιτήρια για να παρακολουθήσει μια μεγάλη συναυλία, μια επίσκεψη σε σπα κ.λπ.


Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτά τα δώρα, είναι που προκαλούν τις πιο έντονες και θετικές συναισθηματικές αντιδράσεις από όσους τα λαμβάνουν και αυτό έχει αποδειχτεί και από πληθώρα προγενέστερων ερευνών.


Ωστόσο οι ερευνητές από το Τορόντο εντόπισαν και κάτι ακόμα που ίσως σε πείσει φέτος τις γιορτές να κάνεις ένα τέτοιο "βιωματικό" δώρο στη γυναίκα που έχεις πλάι σου. Συγκεκριμένα οι ερευνητές αφού παρακολούθησαν μια σειρά από ζευγάρια, για διάστημα μηνών, εντόπισαν πως τα ζευγάρια που αντάλλασσαν βιωματικά δώρα, σταδιακά "δένονταν" περισσότερο.


Βέβαια οι περισσότεροι συνεχίζουν να προτιμούν τα υλικά δώρα και η ίδια έρευνα - μελέτη, έδειξε πως το 78% των αντρών προτιμούν να αγοράσουν κάτι ακριβό στη σύντροφό τους με τα κοσμήματα να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!