MEN'S GUIDE

Πόσο αλκοόλ επιτρέπεται να πίνουμε κάθε μέρα για να παραμείνουμε υγιείς;

Δεν είναι ανάγκη να σας το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια πολύ κακή συνήθεια με ολέθριες συνέπειες στην υγεία σας, αλλά ειδικά τώρα που όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και από... βαρεμάρα, πίνουν σχεδόν καθημερινά αλκοόλ. Πόσο όμως αλκοόλ επιτρέπεται να καταναλώνει κανείς κάθε μέρα;

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), οι ενήλικοι άνδρες και γυναίκες δεν θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ από μια ορισμένη ποσότητα την ημέρα, επίσης σε σχετική μελέτη Βρετανοί επιστήμονες αναφέρουν ότι κανείς δεν πρέπει να ξεπερνά τις 14 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα μοιραστούν με σύνεση και δεν θα καταναλωθούν την ίδια ημέρα όλες μαζί!

Σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις, η ποσότητα αλκοόλ που συστήνεται είναι μονάδα αλκοόλ ημερησίως για τις γυναίκες και 2 για τους άντρες.

Μία μονάδα αλκοόλ περιέχεται σε ένα μικρό ποτήρι μπύρας, ένα ποτήρι ουίσκι, βότκα ή ρούμι και ένα ποτήρι κρασί. Συγκεκριμένα ως 1 μονάδα αλκοόλ ορίζεται 1 ποτήρι κρασί (150 ml), 1 μπουκάλι/κουτάκι μπύρα (330 ml) ή 1 δόση αποστάγματος (45 ml). Ειδικά στους άντρες η κατανάλωση της παραπάνω ποσότητας σε καθημερινή βάση έχει καλύτερη συσχέτιση με οφέλη υγείας, ανεξάρτητα από το είδος του ποτού.

Τώρα λοιπόν, που ξέρετε ποιο είναι το μέτρο που πρέπει να βάλετε στον εαυτό σας, φροντίσε να μην το ξεπερνάτε, αφού ειδικά αυτές τις μέρες, είναι απαραίτητο να περιφρουρείτε την υγεία σας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!