MEN'S GUIDE

Χρήσιμα tips για να χωρέσεις όλα όσα χρειάζεσαι στη βαλίτσα των διακοπών

Αν ετοιμάζεσαι για τις καλοκαιρινές διακοπές σου αλλά δεν ξέρεις τι να πρωτοβάλεις στη βαλίτσα σου, τα ακόλουθα tips θα σε βοηθήσουν να μην πελαγώσεις.

Έχεις υπόψη σου το travel light και τις νόρμες του; Ο βασικότερος κανόνας έχει να κάνει με την προϋπόθεση πως ταξιδεύεις με αεροπλάνο. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να έχεις μαζί σου έως δέκα μπουκαλάκια των 100ml. Γι΄ αυτό δώσε μια ευκαιρία στα travel size μπουκαλάκια των προϊόντων που χρησιμοποιείς ή αγόρασε ένα travel kit και γέμισε μόνος σου τα μπουκαλάκια με την ποσότητα που πιθανολογείς πως θα χρησιμοποιήσεις σε καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης. Θυμίσου να αγοράσεις και ένα μικρό μπουκαλάκι του αγαπημένου σου αρώματος, για να μπορείς να το έχεις μαζί.

Η δεύτερη συμβουλή είναι να ετοιμάσεις τα outfit που θα φορέσεις και του συνδυασμούς που θα κάνεις πριν βάλεις τα ρούχα στην βαλίτσα.

Όσο βαρετό κι αν σου ακούγεται με τον τρόπο αυτό θα γλυτώσεις πολύ χώρο από τα sneakers που δεν ταιριάζουν με κανένα από τα ρούχα που επέλεξες και την ζακέτα που δεν έχει καμιά σχέση με τα Τ-Shirts σου. Από εκεί και πέρα ένα μυστικό είναι να ξεχωρίσεις τα ρούχα που ρολάρουμε κι εκείνα που διπλώνουμε. Έτσι τα T-Shirts, τα παντελόνια, οι βερμούδες και τα πουκάμισα είναι για δίπλωμα ενώ τα jeans, τα φούτερ και οι ζακέτες για ρολάρισμα.

Ένα άλλο tip που θα εξοικονομήσει χώρο στην βαλίτσα σου έχει να κάνει με το μέρος που μένει ανεκμετάλλευτο στο εσωτερικό των παπουτσιών.

Εκεί μπορείς να στριμώξεις τις κάλτσες, τα εσώρουχα, την ζώνη, τον φορτιστή του κινητού και του υπολογιστή, το ρολόι ή τα βραχιόλια σου. Ένας τελευταίος χρυσός κανόνας για τους άντρες έχει να κάνει με την αναλογία top και pants που πρέπει να είναι δύο προς ένα. Τι σημαίνει αυτό; Μπορείς αν φορέσεις την βερμούδα σου με περισσότερα από ένα μπλουζάκια ενώ δεν ισχύει το αντίθετο τόσο για λόγους στυλ όσο και για λόγους υγιεινής, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει έχει να κάνει με το πως θα επιλέξεις τι πραγματικά χρειάζεσαι κι αξίζει να πιάσει λίγο χώρο στην βαλίτσα σου. Εννοείται πως παίζουν ρόλο τόσο οι ημέρες που έχεις προγραμματίσει να διαρκέσουν οι διακοπές σου, όσο και ο προορισμός τους. 

Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα items που έχουν σίγουρα θέση στην καλοκαιρινή checklist σου. Άλλωστε βασικός σου στόχος είναι να καταπολεμήσεις την ζέστη διατηρώντας όμως το στυλ σου.

 

 

Τα must items που δεν πρέπει να λείπουν από μια βαλίτσα καλοκαιρινών διακοπών.

 

Μαγιό: ιδανικά τύπου σορτς και ιδανικά μονόχρωμα, για να μπορείς να τα φοράς και ως βερμούδες και να συνδυάζονται εύκολα με τα υπόλοιπα ρούχα και παπούτσια σου. Πάρε μαζί τουλάχιστον δύο μαγιό.

T shirts και μπλουζάκια: Ειδικά τα λευκά t shirts αλλά και τα πόλο μπλουζάκια είναι must και θα τα φοράς παντού και όλη μέρα. Προτίμησε και πάλι μονόχρωμα t shirts για να συνδυάζονται εύκολα και αν σκοπεύεις να βολτάρεις και με σκάφος πάρε μαζί σου και μια μαρινιέρα (ριγέ ναυτικό t shirt)

Πουκάμισα: Προτίμησε να πάρεις μονόχρωμα λινά (αν και θα σε ζορίσουν με το σίδερο) ή τα κοντομάνικα πουκάμισα με floral/ exotic prints που και φέτος είναι στη μόδα.

Βερμούδες: Επίσης θα τις φοράς όλη μέρα και όλη νύχτα.

Jean παντελόνι: Δεν χρειάζεσαι να γεμίσεις τη βαλίτσα σου με παντελόνια, αφού κυρίως θα φοράς βερμούδες λόγω ζέστης. Πάρε μαζί σου μόνο ένα jean παντελόνι, είτε λευκό, είτε κλασικό μπλε.

Τζάκετ: Μια ψύχρα πιθανά να την έχει τα βράδια ή κάποια μέρα, οπότε φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα καλοκαρινό πανωφόρι ή ένα jean jacket, ή μια καλοκαιρινή πλεκτή ζακέτα ή ένα φούτερ με φερμουάρ και κουκούλα.

Παπούτσια: Εσπραντρίγιες, loafers, σαγιονάρες... είναι το τρίπτυχο των παπουτσιών που κυρίως χρειάζεσαι στις διακοπές. Πάρε όμως και ένα ζευγάρι sneakers (ιδανικά φόρεσέ τα στο ταξίδι για να μην τα βάζεις στη βαλίτσα και πιάνουν χώρο) για τις βόλτες σου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!