MEN'S GUIDE

Αυτά είναι τα must βήματα μιας σωστής πρωινής ανδρικής περιποίησης

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι συνώνυμο με την ανεμελιά, αλλά το ένα πράγμα που δεν πρέπει να αμελείς είναι να φροντίζεις σωστά το πρόσωπό σου και το σώμα σου.

Και λένε πως η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται, για αυτό είναι σημαντικό να αποκτήσεις μια σωστή πρωινή ρουτίνα της αντρικής περιποίησης, που θα την τηρείς ακόμα και το καλοκαίρι ή στις διακοπές. 


Δες βήμα βήμα τι πρέπει να κάνεις κάθε πρωί, σύμφωνα με τα tips του esquire.com.gr, και το μόνο βήμα που μπορείς να παραβλέψεις στις διακοπές σου (αν φυσικά το επιθυμείς) είναι το ξύρισμα.

Πλύνε το πρόσωπό σου

Πίνοντας ένα ποτήρι νερό μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι, δεν βοηθάς μόνο τον οργανισμό να "ξυπνήσει", αλλά και την επιδερμίδα να επανακτήσει την χαμένη ζωντάνια της. Ωστόσο, αυτή η κίνηση δεν είναι αρκετή. Φρόντισε να ρίξεις άφθονο χλιαρό -ούτε κρύο, ούτε ζεστό, που θα προκαλέσουν ερεθισμούς- νερό στο πρόσωπο και στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό προϊόν ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου -για παράδειγμα, με αλόη για ξηρά δέρματα ή με άργιλο για λιπαρά δέρματα.

Κάνε ντους

Παρομοίως, ρυθμίζεις το νερό σε θερμοκρασία που να μην είναι ούτε καυτή, ούτε παγωμένη. Το χλιαρό νερό είναι ευεργετικό για το σώμα σου, καθώς το "ξυπνάει" και το χαλαρώνει ταυτοχρόνως. Σε περίπτωση που έχεις μούσι, φροντίζεις να το πλύνεις σχολαστικά. Διαφορετικά, προετοιμάζεις την επιδερμίδα σου για το επόμενο βήμα.

 

Ξυρίσου (σωστά)

Αφού λοιπόν έχεις καθαρίσει το πρόσωπο από τυχόν λιπαρότητα και ρύπους, ήρθε η ώρα τώρα για να το καθαρίσεις και από τις τρίχες που έχουν φυτρώσει. Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ξυραφάκι που προσαρμόζεται στις καμπύλες του προσώπου σου και άφθονο αφρό ξυρίσματος που δρα κατά των ερεθισμών. Προτίμησε να ξυρίζεσαι προς τη φορά της τρίχας και όχι κόντρα για την αποφυγή κοψιμάτων, ερυθρότητας και εξανθημάτων και να απλώνεις μετά το ξύρισμα όχι after shave, αλλά balm ή ενυδατική κρέμα που να περιέχει αλόη, λόγω των καταπραϋντικών ιδιοτήτων της.

Ενυδάτωσε το πρόσωπο

Το ότι μετά τον καθαρισμό, η επιδερμίδα έχει ανάγκη από ενυδάτωση ίσως το γνωρίζεις. Το ότι υπάρχουν διαφορετικές αντρικές κρέμες ανάλογα με τον τύπο δέρματος, ίσως το αγνοείς. Δεδομένου αυτού, αγόρασε μια ενυδατική κρέμα ανάλογα με τον τύπο του δικού σου. Προτίμησε προϊόντα που είναι πλούσια σε νερό, περιέχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές -πράσινο τσάι- και βιταμίνη C για άμεση λάμψη.

Και ένα extra tip : Μην ξεχνάς την απολέπιση

Εξοπλίσου με ένα απολεπιστικό προϊόν (scrub), που να συνάδει με τον τύπο επιδερμίδας σου και φρόντισε μία με δύο φορές την εβδομάδα να κάνεις απαλό μασάζ στο πρόσωπο, αφού το έχεις πλύνει πρώτα με καθαριστικό, ώστε να απομακρύνεις την περιττή λιπαρότητα, να "ξεμπουκώσεις" τους φραγμένους πόρους και να περιορίσεις τα μαύρα στίγματα σε μέτωπο, μύτη και πιγούνι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!