MEN'S GUIDE

6 τροφές για να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα

Το βασικό που θα πρέπει να θυμάστε αν θέλετε ν αυξήσετε την μυική σας μάζα είναι η κατανάλωση πρωτεΐνης και φυσικά η άθληση.

Εκτός λοιπόν από το κρέας, το γάλα και τα αυγά που είναι γνωστές πηγές πρωτεΐνης, και αυτές οι τροφές μπορούν  να γίνουν σύμμαχος στην όλη προσπάθεια

1. Σπόροι κολοκύθας
Οι σπόροι κολοκύθας αποτελούν μια καλή πηγή ψευδαργύρου, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει την όραση και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανδρική σεξουαλική υγεία.

2. Σολομός
Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, μια εξαιρετική πηγή προστατευτικών για την καρδιά ωμέγα-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων και υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών για την οικοδόμηση και την ανάκτηση των μυών. Οι πρωτεΐνες παρέχουν τα βασικά δομικά στοιχεία για την ανάπτυξη των ιστών και μπορούν να βοηθήσουν να νικήσετε την κούραση. Ο σολομός είναι επίσης μια από τις λίγες τροφικές πηγές βιταμίνης D, απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και μπορεί να βοηθήσει να αποτραπεί η κατάθλιψη και άλλες διαταραχές της διάθεσης. Ψάξτε για άγριο σολομό, ο οποίος είναι υψηλότερος σε κάλιο, ψευδάργυρο, και σίδηρο και χαμηλότερος σε μολυσματικούς παράγοντες σε σχέση με τον σολομό εκτροφής.

3. Παντζάρια
Μια καλή πηγή από βεταΐνη, επίσης γνωστή ως τριμεθυλογλυκίνη, αυτή η θρεπτική τροφή δεν ενισχύει μόνο το συκώτι αλλά τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις, επίσης έχει δείξει σε κλινική έρευνα ότι αυξάνει την μυϊκή δύναμη και σας κάνει πιο ισχυρούς.

4. Καστανό ρύζι
Μια τροφή ολικής άλεσης αργής πέψης που σας παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια ενέργειας όλη την ημέρα και κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Το καστανό ρύζι μπορεί επίσης να αύξηση τα επίπεδα αυξητικής ορμόνης (HGH), η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της μυϊκής μάζας, την απώλεια λίπους και την αύξηση της δύναμης.

5. Μήλα
Οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που περιέχουν τα μήλα συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής δύναμης και εμποδίζουν την μυϊκή κόπωση, επιτρέποντας σας να προπονηθείτε σκληρότερα γιια μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Άλλη έρευνα δείχνει επίσης ότι αυτές οι πολυφαινόλες μπορούν να αυξήσουν την καύση λίπους. Γι'αυτό είναι μια καλή ιδέα να τρώτε μήλα πριν από την προπόνηση σας.

6. Κινόα
Μια τροφή με πρωτεΐνες και με υδατάνθρακα αργή πέψης. Το κινόα έχει συνδεθεί με μια αύξηση στην ινσουλίνη αυξητικού παράγοντα, ένας σημαντικός παράγοντας που σχετίζεται με τη μυϊκή δύναμη και την αύξηση άλιπης μυϊκής μάζας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!