MEN'S GUIDE

Κάν' το όπως ο Πέσκιας - Μάθε πως ο σεφ έχασε 35 κιλά

Το κεφάλαιο αδυνάτισμα, απασχολεί πολλούς άντρες, και ειδικά όσους έχουν περάσει την ηλικία των 40 -50 ετών, οι οποίοι πιστεύουν (λανθασμένα) πως σε αυτή την ηλικία δεν είναι εύκολο να χάσει κανείς κιλά. Και όμως ο 58χρονος διάσημος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας αποδεικνύει πως μπορεί κανείς να τα καταφέρει, αφού ο ίδιος έχασε μέσα σε σχεδόν 1 χρόνο 35 κιλά!

Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε πως το κατάφερε κάνοντας τρία σχετικά απλά πράγματα: είπε όχι σε κάποια "ανθυγιεινά" φαγητά, άρχισε το περπάτημα και υιοθέτησε μια πολύ δημοφιλή δίαιτα και όπως είδαμε σε πρόσφατη φωτογραφία που ανέβασε στα social media, ο γνωστός σεφ... έχει μείνει μισός!


Ο ίδιος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε «Ήταν και τα δύο σημαντικά. Ένα που το έραψα κι ένα που περπάταγα. Έχω χάσει 35 και θέλω να χάσω ακόμα 10. Έκοψα τηγανιτά, γλυκά» και πρόσθεσε: «Ακολουθώ διαλειμματική δίαιτα»

Άρα δεν έχεις και εσύ καμία δικαιολογία, αφού το περπάτημα μπορείς εύκολα να το κάνεις και εσύ ακόμα και αν επικρατεί lockdown, επίσης στο χέρι σου είναι να πείσεις τον εαυτό σου να αντισταθεί σε συγκεκριμένους γευστικούς πειρασμούς και εμείς σου δίνουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίσεις αν θέλεις να ξεκινήσεις μια διαλειμματική δίαιτα.

Τι είναι η διαλειμματική δίαιτα;

Η διαλειμματική δίαιτα προτείνει την εναλλαγή ημερών νηστείας με ημέρες ελεύθερης διατροφής ή την αποφυγή κατανάλωσης φαγητού από το μεσημέρι και μετά.

Μοτίβα που έχουν μελετηθεί είναι το 1:1, δηλαδή μία ημέρα ελεύθερης διατροφής και μία ημέρα νηστείας, το 5:2, δηλαδή 5 ημέρες ελεύθερες και 2 νηστείας, (οι δύο μέρες νηστείας κατά προτίμηση προτείνεται να μην είναι συνεχόμενες καθώς σε αυτές καταναλώνονται μόνο μέχρι 500-600 θερμίδες την ημέρα) καθώς και η κατανάλωση φαγητού μέχρι το μεσημέρι.

Η τυπική καθημερινή διαλειμματική διίατα ονομάζεται 16:8, όπου για 16 ώρες κάθε μέρα δεν τρώτε τίποτα και τρώτε ό,τι θέλετε μέσα σε διάστημα 8 ωρών.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!