MEN'S GUIDE

Έχεις ξηροδερμία; Μάθε τα τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις

Η ξηροδερμία είναι ένα πρόβλημα που εντείνεται το καλοκαίρι και ειδικά στον καύσωνα λόγω αφυδάτωσης και το αντιμετωπίζουν πολλοί άντρες, αλλά, σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι άντρες συχνά δεν γνωρίζουν τί πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τις ενοχλήσεις που προκαλεί η ξηροδερμία όχι μόνο στην επιδερμίδα του προσώπου και τα χέρια, αλλά και στο τριχωτό της κεφλής!

Τα συγκεκριμένα προβλήματα δεν εμφανίζονται μόνο σε ευαίσθητες επιδερμίδες ή, σε επιδερμίδες που έχουν τάση να είναι ξηρές, αλλά εμφανίζονται γενικά σε όλους τους τύπους δέρματος.

Σήμερα, λοιπόν, συγκεντρώσαμε λύσεις για να αντιμετωπίσεις όλων των παραπάνω τις περιπτώσεις.

Ενυδατικά προϊόντα

Αρχικά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, προκειμένου να ενυδατωθεί όσο το δυνατόν πιο σωστά γίνεται η επιδερμίδα σου, είναι η τακτική ενυδάτωσή της.

Προσπάθησε τα προϊόντα που επιλέγεις να μην εμπεριέχουν parabens και οινόπνευμα είτε αυτό είναι κρέμα, αφρόλουτρο ακόμη και καθαριστικό προσώπου.

Λιγότερα ντούς

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς αυτό που απολαμβάνουμε όσο τίποτα άλλο για να χαλαρώσουμε είναι ένα ζεστό μπάνιο. αν όχι καυτό. Κάτι το οποίο όσο περίεργο και αν σας ακούγεται δεν κάνει καθόλου καλό στον οργανισμό μας γιατί προκαλεί αφυδάτωση.

Το δέρμα σε πρώτη φάση ενός καυτού ντους κοκκινίζει αρκετά εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και στην συνέχεια ξηραίνεται προκαλώντας μάλιστα σε πολλά σημεία φαγούρα.

Αν μας ρωτάς τι θα μπορούσες να κάνεις, προκειμένου να αποφύγεις κάτι τέτοιο είναι χλιαρά ντους χειμώνα καλοκαίρι και όσο το δυνατόν λιγότερα.

Σωστή διατροφή

Όσο κλισέ και αν σου ακούγεται ισχύει πως η σωστή και ισορροπημένη διατροφή βοηθάει αρκετά στην ενυδάτωση του δέρματος. Επίλεξε λοιπόν στις καθημερινές σου διατροφικές συνήθειες να εντάξεις τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία καθώς και κατανάλωση άφθονου νερού.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!