GOSSIP

Μάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Γρηγόρη Πετράκο και μια πρωινή εκπομπή

Ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος, που από την αρχή της πανδημίας, έχει εκφράσει δημόσια, τις αμφιβολίες του για την πανδημία και τα εμβόλια, πρόσφατα έγινε γνωστό πως θα εμφανίζεται σεμια μουσική σκηνή και τα σχόλια που ακούστηκαν για αυτή τη συνεργασία από πρωινή εκπομπή έχουν προκαλέσει μεγάλο σάλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες η εκπομπή Πρωινό, σχολίασε την είδηση πως ο Γρηγόρης Πετράκος, θα εμφανίζεται τα μεσημέρια κάθε Σαββάτου και Κυριακής σε μαγαζί στην Πάτρα, μολονότι ο ίδιος δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ το μαγαζί είναι μόνο για εμβολιασμένους.


Τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, ειδικά από τον Βαγγέλη Περρή, προκάλεσαν την αντίδραση του τραγουδιστή.


Η ανακοίνωση - απάντηση του Γρηγόρη Πετράκου

Ο αναπληρωτής Γραμματέας και εκπρόσωπος του ΚΕΛΑΝ απαντά στον κύριο Περρή και τους εμβολιασμένους επικριτές του. “Με χαρά είδα σήμερα το ενδιαφέρον των πρωινών εκπομπών για την πρεμιέρα μου το Σάββατο σε μουσική σκηνή της Πάτρας.

Οι παρουσιαστές αναρωτιόντουσαν πώς δουλεύω, γιατί δουλεύω, με ποιον τρόπο δουλεύω και άλλα πολλά. Εφόσον δεν με κάλεσαν ζωντανά να τους λύσω τις απορίες οφείλω να απαντήσω στα ερωτήματα που τέθηκαν.

Αρχικά διερωτήθηκαν πώς θα εργάζομαι σε μαγαζί εστίασης εφόσον είναι μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Μία απλή αναζήτηση της σχετικής ΚΥΑ θα τους έλυνε την απορία ότι οι εργαζόμενοι σε όλα τα μαγαζιά ερχόμαστε στην εργασία μας με rapid test. Αυτό κάνω και εγώ από τον Ιούλιο που εργάζομαι στην Πάτρα και όχι τώρα που το θυμήθηκαν. Ουδέποτε υποστήριξα πως δεν μπορεί κάποιος να εργάζεται με τεστ. Η αντίρρησή μου ήταν πάντα στον εκβιασμό σε εμβολιασμό μέσω της εργασίας.Μετά συνέκριναν την δήλωση μου κατά της στάσης του Πάνου Κιάμου στο Ποσειδώνιο με την δική μου απόφαση να εργαστώ. Και εξηγώ. Όταν η κυβέρνηση τον Ιούλιο άνοιξε τα κέντρα διασκέδασης άφησε στην ευχέρεια του εκάστοτε επιχειρηματία να αποφασίσει αν θα λειτουργήσει το χώρο του μόνο για εμβολιασμένους ή ως μικτό.

Τότε ο Πάνος Κιάμος κυκλοφόρησε ένα βίντεο που έλεγε πως ο ίδιος και η επιχείρηση επιλέγουν τη λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους. Πράγματι καταδίκασα τότε την ανακοίνωση αυτή διότι θεωρώ απαράδεκτο ο καλλιτέχνης και η επιχείρηση να αποκλείουν μερίδα των πελατών τους με δική τους απόφαση. Δεν καταδίκασα το δικαίωμά τους να εργαστούν, αλλά την προσωπική τους απόφαση να λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους.

Αμέσως μετά και επειδή η κυβέρνηση συνειδητοποίησε πως πολύ λίγοι θα ακολουθούσαν αυτό το δρόμο, άλλαξε αυτή την απόφαση και υποχρέωσε όλους τους χώρους εστίασης και διασκέδασης να λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους.

Σήμερα λοιπόν ένας επιχειρηματίας ή ένας καλλιτέχνης δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, αλλά είναι υποχρεωμένος κατά την είσοδο να ελέγχει πιστοποιητικά. Αυτό είναι κάτι που μας λυπεί και διαμαρτυρόμαστε εντόνως διότι δεν μπορούν τα μαγαζιά να κάνουν τους χωροφύλακες. Όμως για όσο διάστημα ισχύει αυτή η εντολή οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή απ το να λειτουργούν έννομα. Το ίδιο και εμείς οι καλλιτέχνες εφόσον δεν έχουμε την επιλογή αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε με τρόπο που δεν μας ευχαριστεί.

Ας μη συγκρίνει λοιπόν ο κύριος Περρής το παλαιό μου σχόλιο κατά απόφασης Κιάμου με την τωρινή κατάσταση, γιατί τότε υπήρχε δυνατότητα επιλογής ενώ τώρα υπάρχει ρητή απαγόρευση. Και ας μη μιλάει σε μένα για κωλοτούμπες διότι κωλοτούμπες κάνουν άλλοι σε πολύ σοβαρότερα θέματα όπως για παράδειγμα τα εθνικά.

Για να ξεκαθαρίσω τη δική μου στάση σημειώνω τα εξής:

Δεν είμαι αντιεμβολιαστής αλλά οπαδός του συναινετικού εμβολιασμού. Δεν νοούνται ιατρικές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεση του ασθενούς ή του υγειούς. Αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά οι διεθνείς συνθήκες και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Είμαι κατά του όποιου διαχωρισμού πολιτών σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Η κυβέρνηση όφειλε και μπορούσε να έχει λύσει το πρόβλημα πόλωσης του ελληνικού λαού καταργώντας τα πιστοποιητικά και αφήνοντας ελεύθερη την είσοδο σε κάθε χώρο με την επίδειξη ενός Rapid test το οποίο βεβαίως θα δίδεται στους πολίτες δωρεάν.

Με αυτό τον τρόπο θα ένιωθαν όλοι πιο ασφαλείς για τους ανθρώπους που συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους, εφόσον θα έχουν τεστ, και δεν θα υπήρχε ο διαχωρισμός στην είσοδο. Η κυβέρνηση όμως θέλει να μας διαχωρίσει και θέλει να στρέψει τον έναν πολίτη ενάντια στον άλλον.

Όσον αφορά τους παρουσιαστές των πρωινών που δείχνουν τόσο ενδιαφέρον, είμαι στη διάθεσή τους οποιαδήποτε στιγμή να με καλέσουν ζωντανά στο στούντιο, και ως καλλιτέχνη και ως εκπρόσωπο του Κινήματος Ελεύθερων Ανθρώπων να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις τους. Και λέω ζωντανά γιατί έχω πικρή εμπειρία από τις μαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις μου…”.

 Η απάντηση του Βαγγέλη Περρή

Το θέμα συζητήθηκε στο Πρωινό την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ο Βαγγέλης Περρής απάντησε ως εξής:

«Δεν μου φαίνεται καθόλου σοβαρό ένα κόμμα μέσω του εκπροσώπου του να βγαίνει και να κάνει μια απάντηση τόσο μεγάλη κιόλας, ευτυχώς σε καλύτερα ελληνικά από ό,τι συνήθως και να απαντάει για ένα σχόλιο το οποίο ακούστηκε σε μία εκπομπή. Δεν είναι σοβαρό, Νομίζω ότι παγκοσμίως δεν θα έχει υπάρξει… Δεν μπορώ εγώ τώρα να καθίσω και να μιλήσω ως εκπρόσωπος του ιατρικού κλάδου, του παραϊατρικού… είναι αστείο. Αυτό που ειπώθηκε από όλους είναι η απλή λογική. Η απλή λογική η οποία λείπει και από το κείμενο. Ο άνθρωπος αυτός έλεγε ότι δεν θα πρέπει να τραγουδάμε κάτω από τις οποιασδήποτε συνθήκες…»

 

Η αντίδραση της Σκορδά

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα η Φαίη Σκορδά φάνηκε να ενοχλείται πολύ, όταν στον αέρα της εκπομπής, έμαθε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι καλεσμένος ο Γρηγόρης Πετράκος. «Έπρεπε να με ρωτήσετε» είπε.

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!