MEN'S GUIDE

Τα 10 επιστημονικά επιβεβαιωμένα tips για να έχεις "γερές" στύσεις

Οι επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει για να εντοπιστούν οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα μιας σεξουαλικής στύσης στον άντρα, είναι αναρίθμητες και κάποια από τα ευρήματα αυτών των ερευνών μπορεί να σε εκπλήξουν, αφού πιθανά ούτε που το φανταζόσουν πως ορισμένα απλά και καθημερινά πράγματα συνδέονται με τις σεξουαλικές επιδόσεις σου.

Ακολουθεί μια λίστα με tips για γερές στύσεις που διαβάσαμε στο gr.askmen.com και όπως θα δείτε αυτή περιλαμβάνει ευρέως γνωστές συστάσεις όπως η διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους, η διακοπή καπνίσματος και η ενασχόληση με τη γυμναστική, αλλά και πιο... απρόβλεπτες συμβουλές όπως το να χασμουριέσαι άφοβα!

Για σένα νοιάσου και γυμνάσου

Σύμφωνα με τον ουρολόγο Ryan Berglund της Κλινικής του Κλίβελαντ, «η καλή κυκλοφορία του αίματος είναι το κλειδί για μια υγιή στύση» και η συστηματική άσκηση είναι αυτή που αυξάνει τη ροή του αίματος στον οργανισμό. Συγκεκριμένα, η αεροβική άσκηση, που περιλαμβάνει κάθε άσκηση η οποία βελτιώνει την κατανάλωση οξυγόνου από το σώμα και στην οποία κινούνται ρυθμικά και επαναλαμβανόμενα μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος. Εξαιρείται το ποδήλατο, στατικό ή κανονικό, καθώς το στενά σορτς και η σκληρή σέλα προκαλούν προβλήματα στην ουρήθρα και στους όρχεις.

 

Κόψε το κάπνισμα μαχαίρι, ελάττωσε το ποτό

Όπως σημειώνει ο ουρολόγος Irwin Goldstein του Boston University School of Medicine, «το κάπνισμα επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία του αίματος, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη στύση, ενώ το πολύ αλκοόλ "μουδιάζει" το πέος και βλάπτει τον προστάτη».

 

Πιες καφέ

Εν αντιθέσει με το τσιγάρο και το ποτό, καφέ πίνεις άφοβα. Ή σχεδόν άφοβα τελοσπάντων. Έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του UTHealth στο Τέξας έδειξε ότι οι άντρες που κατανάλωναν δύο με τρεις κούπες καφέ ημερησίως είχαν μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτικά προβλήματα συγκριτικά με εκείνους που συνήθιζαν να πίνουν ντεκαφεϊνέ ροφήματα.

 

Κάνε στείρωση

Για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας, υιοθετούμε την εν λόγω συμβουλή μόνο στην περίπτωση που έχεις διαιωνίσει το είδος σου και έχεις κάνει οικογένεια. Ειδάλλως, μία που την διάβασες, μία που την ξέχασες.

«Ο κίνδυνος μιας εγκυμοσύνης, λόγω αποτυχίας της αντισύλληψης, μπορεί να αποτελέσει πηγή άγχους για πολλούς άντρες, ιδίως για εκείνους που έχουν ήδη γίνει μπαμπάδες. Το άγχος με τη σειρά του επηρεάζει αρνητικά τη λίμπιντο του άντρα και κατ' επέκταση τη σεξουαλική του απόδοση», αναφέρει η ψυχολόγος - σύμβουλος γάμου Karen Donahey του Northwestern University.

 

Μείνε πιστός

Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι σύνηθες οι άντρες που απατούν τις συντρόφους/συζύγους σου να αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία, λόγω των ενοχών που προκαλούν άγχος, το οποίο με τη σειρά του «σκοτώνει» τη στύση.

 

«Ρίξε» την κοιλιά

Όταν η συσσώρευση λίπους εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς, συγκεντρώνεται λίπος γύρω από τα όργανα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη και οδηγεί σε ανικανότητα στους άντρες. Συγκεκριμένα, πάνω από το 50% των αρσενικών που πάσχουν από την εν λόγω μεταβολική ασθένεια -χαρακτηρίζεται από αύξηση της συγκέντρωσης του σακχάρου στο αίμα- έχουν πεσμένη λίμπιντο και ταλαιπωρούνται από στυτικά προβλήματα.

Ένας εύκολος και υγιεινός τρόπος για να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά, είναι να γυμνάζεσαι συστηματικά και να καταναλώνεις πολλά λαχανικά, να πίνεις άφθονο νερό και να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή.

 

Απόφυγε τις απότομες, βίαιες κινήσεις

Το ξέρεις καλά πώς αρκεί μια λάθος, απότομη, βίαιη κίνηση λόγω του ενθουσιασμού και του πάθους σου για εκείνη στο κρεβάτι, για να θέσει σε κίνδυνο το μόριό σου, πόσω μάλλον αν εσύ είσαι από κάτω και η παρτενέρ σου από πάνω. Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι το ατύχημα αυτό μπορεί να πλήξει και τη στύση σου, λόγω του τραυματισμού των δύο σηραγγωδών σωμάτων, της ουρήθρας και της βαλάνου.

Προσέχεις για να είναι όλα στη θέση τους.

 

Πάρε τους δρόμους

Κοινώς, ξεκίνα να περπατάς. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άντρες που περπατούν δύο μίλια την ημέρα είχαν μικρότερες πιθανότητας να έρθουν αντιμέτωποι με μία αδύναμη στύση συγκριτικά με εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή και δεν γυμνάζονται. Αιτία; Η κακή κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό και στα γεννητικά όργανα.

 

Χασμουρίσου άφοβα

Για το σώμα σου, το να χασμουριέσαι και να είσαι σε στύση είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Και τα δύο ελέγχονται από μια χημική ένωση, το νιτρικό οξείδιο ή μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο απελευθερώνεται στον εγκέφαλο και ταξιδεύει είτε στους νευρώνες που ελέγχουν την αναπνοή και το άνοιγμα του στόματος, είτε στο αιμοφόρα αγγεία που «ταΐζουν» το πέος.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σου έρθει να χασμουρηθείς, προς Θεού μην προσπαθήσεις να σταματήσεις την ανάγκη του οργανισμού σου να εκτονωθεί μέσω ενός χασμουρητού διαρκείας.

 

Κάνε τον ύπνο της ζωής σου

Σύμφωνα με τον Dr. Goldstein, «κατά τη διάρκεια του ύπνου, μεταξύ των πρώτων τριών με πέντε ωρών, ο άντρας έρχεται σε στύση αρκετές φορές. Οι στύσεις αυτές ναι μεν μπορεί να κάνουν ενδιαφέρουσα τη σεξουαλική του ζωή, λειτουργούν δε και ως φορτιστές, μιας και βοηθούν το πέος να γεμίσει τις μπαταρίες του, να οξυγονωθεί και να αιματωθεί».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!