MEN'S GUIDE

Μάθε γιατί οι άνδρες που θέλουν να γίνουν μπαμπάδες πρέπει να τρώνε ρόδια

Το ρόδι είναι ένα φρούτο που από την αρχαιότητα ήταν γνωστό για την πληθώρα ευεργετικών για τον οργανισμό ιδιοτήτων που διαθέτει, ενώ θεωρούνταν και αφροδισιακό.

Πλέον, στη σύγχρονη εποχή θεωρείται, δικαίως ένα super food καθώς αναρίθμητε μελέτες επιβεβαιώνουν τα οφέλη του.

Συγκεκριμένα το ρόδι αποτελεί εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, φυτικών ινών, φολικού οξέος, βιταμινών C, E, K, B1, B2, Β3, Β5 και Β6 και απαραίτητα μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, το κάλιο και ο ψευδάργυρος. Περιέχει επίσης φυτοχημικές ουσίες όπως είναι οι πολυφαινόλες και οι πουνικαλακγίνες, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προστατεύουν από τον καρκίνο.
Ως αντιοξειδωτικό έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, αλλά πολλοί ίσως αγνοούν τα οφέλη που παρέχουν τα ρόδια και στο κεφάλαιο γονιμότητα.
 

Ρόδι: Πώς ενισχύει τη γονιμότητα του άντρα

Βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος. Το ρόδι περιέχει συστατικά όπως ο ψευδάργυρος που βελτιώνει την ποσότητα, την ποιότητα και την κινητικότητα του σπέρματος. Ο ψευδάργυρος είναι επίσης απαραίτητος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μειώνει τη στυτική δυσλειτουργία. Σύμφωνα με έρευνες το ρόδι φαίνεται να βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις και να μειώνει τη στυτική δυσλειτουργία στους άντρες. Πιο συγκεκριμένα, τα συστατικά του ροδιού φαίνεται να προκαλούν χαλάρωση και διεύρυνση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνοντας έτσι τη ροή του αίματος.

Βελτιώνει την υγεία του προστάτη. Το ρόδι περιέχει αντιφλεγμονώδη συστατικά που μειώνουν τις φλεγμονές και προστατεύουν τον προστάτη. Ο αδένας του προστάτη είναι σημαντικός για την αναπαραγωγική υγεία καθώς παράγει ένα υγρό που θρέφει και προστατεύει το σπέρμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!