MEN'S GUIDE

Όλα όσα πρέπει κάθε άντρας να ξέρει για τα ερωτικά λιπαντικά

Πολλά ζευγάρια χρησιμοποιούν στις σεξουαλικές επαφές τους λιπαντικά για να διευκολύνουν την διείσδυση του πέους, αλλά αρκετοί δεν γνωρίζουν πως κάποια από τα λιπαντικά που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν κάποια μειονεκτήματα.

Άρθρο του gr.askmen.com αναφέρει πως υπάρχουν τριών ειδών λιπαντικά: Αυτά που έχουν ως βάση τους το νερό, εκείνα που έχουν ως βάση τους τη σιλικόνη και τα άλλα που φτιάχνονται από έλαια. Αν καταφύγετε στην τρίτη κατηγορία, αποφύγετε όσα περιέχουν άρωμα και γενικώς παραείναι χημικά επεξεργασμένα. Αυτό, γιατί τα συστατικά τους προκαλούν αυξημένες κολπικές λοιμώξεις σε γυναίκες που είναι επιρρεπείς σ’ αυτές, ενώ τα αρωματισμένα λιπαντικά, μπορεί επίσης να ερεθίσουν τον κόλπο μερικών γυναικών. Επίσης, τα έλαια - φυσικά και τεχνητά - διασπούν το λάτεξ, οπότε αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό, καλύτερα να μην είναι από αυτό το υλικό.

Τα λιπαντικά με σιλικόνη είναι μεν πιο ακριβά, αλλά πολλά απ' αυτά έχουν πιστοποιηθεί ως ασφαλή και κυκλοφορούν στο εμπόριο σε αφθονία. Όσο για εκείνα που περιέχουν κυρίως νερό είναι πιο «ελαφριά», δεν λεκιάζουν, δε κολλάνε, είναι σχετικά οικονομικά και περιέχουν αλόη και γλυκερίνη. Πάνω απ' όλα το λιπαντικό πρέπει να είναι «φιλικό» προς τον κόλπο, αλλά και το σπέρμα, γι' αυτό και ως μια πολύ καλή επιλογή θεωρούνται εκείνα που μιμείται το pΗ της τραχηλικής βλέννης και σέβονται τη συνοχή της.

Επίσης, κάτι που οι περισσότεροι εκεί έξω είτε αγνοούν είτε δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους είναι πως η βαζελίνη δεν έχει τη σύσταση λιπαντικού και άρα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εσωτερικά, γιατί αποβάλλεται πολύ δύσκολα. Γι' αυτό λοιπόν, go natural. Και βασικά πριν δοκιμάσετε λιπαντικό, αν σας παίρνει, προτείνετε στην παρτενέρ σας ν' αρχίζει να πίνει πολύ νερό, γιατί ίσως η απουσία λίπανσης να οφείλεται στο ότι το σώμα της είναι αφυδατωμένο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!