MEN'S GUIDE

Ο Τανιμανίδης μας θυμίζει πόσο πρακτικό και χρήσιμο είναι το σχοινάκι

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει πληθαίνουν και οι εξορμήσεις και τα ταξίδια και αυτό σημαίνει πως δύσκολα κανείς μπορεί να κρατήσει τη χειμερινή ρουτίνα προπόνησης και να μην πάρει ούτε μια απουσία από το γυμναστήριο. Και εδώ έρχεται το σχοινάκι, που είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος άσκησης, που μπορεί κανείς να τον κάνει όπου και αν βρεθεί.

Ο γνωστός παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης, λατρεύει τα ταξίδια αλλά λατρεύει και κάθε είδους άσκηση και προπόνηση και κατά γενική ομολογία παραμένει απίστευτα fit.
Πρόσφατα ανέβασε στο Instagram ένα βίντεο όπου τον βλέπουμε να κάνει σχοινάκι με φόντο κάποιο κυκλαδίτικο τοπίο και έγραψε: «Έχει επαληθευτεί

Για αερόβια δεν τρελαίνομαι, αλλά το σχοινάκι μ’αρέσει. Γίνεται παντού και δεν χρειάζεται βαριά μηχανήματα.».

 

Πράγματι το ταπεινό σχοινάκι, εύκολα μπορεί να μεταφερθεί παντού και τα οφέλη που σου προσφέρει είναι πολλά: 


1. Βελτιώνει τον συντονισμό και την ισορροπία του σώματος

Το σχοινάκι βελτιώνει πραγματικά τον συντονισμό του σώματος κάνοντάς σας να εστιάζετε στη λειτουργία των ποδιών σας. Ο εγκέφαλός σας συντονίζει συνεχώς την εκτέλεση των κινήσεων στα πόδια σας και αυτή η πρακτική, ξανά και ξανά, σας κάνει «ελαφρύτερους». Δεν χρησιμοποιείται τυχαία στην προπόνηση διαφόρων πολεμικών τεχνών. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς της πυγμαχίας όσο πιο πολύπλοκα κόλπα κάνετε με το σχοινί, τόσο περισσότερο συντονισμένο είναι το σώμα σας!

2. Μειώνει προλαμβάνει τους τραυματισμούς στα πόδια και στον αστράγαλο

Το σχοινάκι είναι ευεργετικό για όσους ασχολούνται με άλλα αθλήματα. Πολλοί αθλητές στο μπάσκετ, το τένις, το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα συχνά υποφέρουν από τραυματισμούς στο πόδι ή στον αστράγαλο όταν χρειάζεται να αλλάξουν απότομα κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό είναι πολύ κοινό τόσο στο τένις όσο και στο μπάσκετ. Το σχοινάκι δεν βελτιώνει μόνο τον συντονισμό των ποδιών σας, αλλά επίσης αυξάνει τη δύναμή σας στους μυς που περιβάλλουν την άρθρωση του αστραγάλου και του ποδιού σας, μειώνοντας την πιθανότητα τραυματισμού σε αυτές τις περιοχές. 

3. «Καίει» περισσότερες θερμίδες

Σε σύγκριση με τζόκινγκ διάρκειας 30 λεπτών, το σχοινάκι σας βοηθάει να «κάψετε» περισσότερες θερμίδες! Σύμφωνα με το Science Daily, αυτή η αερόβια άσκηση μπορεί να επιτύχει «ρυθμό καύσης» έως και 1300 θερμίδες ανά ώρα έντονης δραστηριότητας, με περίπου 0,1 θερμίδες να καταναλώνονται ανά άλμα. Δέκα λεπτά σχοινάκι μπορεί να θεωρηθεί περίπου ισοδύναμο με το να τρέξετε γρήγορα ένα μίλι (1,6 χιλιόμετρα)!


4. Βελτιώνει την οστική πυκνότητα 

Ο Δρ. Daniel W. Barry, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Ντένβερ και ερευνητής που έχει μελετήσει τα οστά ηλικιωμένων και αθλητών, αναφέριει ότι η καλύτερη άσκηση για τη βελτίωση της οστικής πυκνότητας είναι απλά τα αλματάκια. 

5. Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητικής Ιατρικής, το σχοινάκι συνιστάται ιδιαίτερα για αερόβια άσκηση. Για να αυξήσετε την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων σας, πρέπει να το προπονήστε τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα για 12 έως 20 λεπτά κάθε φορά.

6. Βελτιώνει την αναπνοή 

Εκτός από τη βελτιωμένη υγεία της καρδιάς και την αντοχή, το σχοινάκι βελτιώνει επίσης την αποτελεσματική αναπνοή. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο αν κάνετε και άλλες δραστηριότητες, αφού πλέον δεν θα εξαντλείστε τόσο εύκολα στο γήπεδο ή  στην πισίνα.

7. Βελτιώνει την ικανότητά σας να παραμένετε ήρεμοι και χαλαροί

Επειδή πραγματικά με αυτή την άσκηση συνδυάζεται ο εγκέφαλος και το σώμα, οι πυγμάχοι που προπονούνται με σχοινάκι έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο ήρεμοι από εκείνους που δεν το περιλαμβάνουν στην προπόνησή τους. Η βελτιωμένη ικανότητά σας να πηδάτε σχοινάκι και να συγχρονίζετε τέλεια το σώμα, το μυαλό και το σχοινί σας, μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να είστε πιο ήρεμοι και σε άλλες καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!