MEN'S GUIDE

Νέα έρευνα εντόπισε κάτι περίεργο για όσους ξυπνούν τα χαράματα

Το να ξυπνά κανείς πολύ νωρίς το πρωί, μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να είναι υποχρεωτικό λόγω εργασίας ή κάποιου ταξιδιού κ.λπ., ωστόσο υπάρχουν πολλοί που συνειδητά ξυπνούν τα χαράματα και σύμφωνα με αρκετές μελέτες αυτό τους προσφέρει κάποια οφέλη. Όμως τώρα μια νέα μελέτη διαπίστωσε πως αυτά τα άτομα ενδέχεται να έχουν κάποιο κοινό στοιχείο στη ζωή τους.

Ερευνητές στο παρελθόν, έχουν εντοπίσει συσχετισμούς του πρωινού ξυπνήματος με τη βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και την ψυχική υγεία, ενώ άλλες έρευνες, έχουν εντοπίσει πως όσοι γυμνάζονται πολύ νωρίς το πρωί (πριν καν το φάνε πρωινό) έχουν περισσότερα οφέλη από τη γυμναστική. 

 

Όμως στο ygeiamou.gr διαβάσαμε πως μια άλλη ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας εντόπισαν κάτι... άλλο για τους πολύ πρωινούς τύπους.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές αυτοί υποστηρίζουν μέσα από τη νεότερη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE, πώς όσοι σηκώνονται από τα χαράματα, τείνουν να είναι και πιο θρησκευόμενοι, σε σύγκριση με όσους ξενυχτούν.

Πιο συγκεκριμένα, η πίστη σε μια θρησκεία θα μπορούσε να συμβάλει σε σε μια ήδη διαπιστωμένη σχέση που συνδέει την προτίμηση για το πρωινό ξύπνημα και την υψηλότερη ικανοποίηση από τη ζωή. Η σχέση αυτή, κατά συνέπεια, μπορεί επίσης να επηρεάζεται από το επίπεδο ευσυνειδησίας ενός ατόμου – το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που σχετίζεται με την προσοχή, την εργατικότητα ή την επιμέλεια.

Προηγούμενο ερευνητικό υλικό έχει επίσης διαπιστώσει μια συσχέτιση μεταξύ της πρωινής αφύπνισης με τη μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή, ενώ και αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν επιβεβαιωθεί ερευνητικά αντίστοιχα για τους πιστούς.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!