GOSSIP

7 ξένες star που "κρύβονται" πίσω από τις πριγκίπισσες της Disney [εικόνες]

Δεν υπάρχει μικρό κορίτσι που να μην έχει δει κάποια ταινία του Disney και να μην έχει λατρέψει και ταυτιστεί με κάποια από τις πριγκίπισσες που πρωταγωνιστούν. Κανείς όμως δεν ξέρεις ποια διάσημα πρόσωπα του εξωτερικού δάνεισαν τις φωνές τους στις αγαπημένες ηρωίδες. 

 

1. Χιονάτη

Ανάμεσα σε 150 επιλοές που είχε ο Disney για το ρόλο της Χιονάτης, αυτός επέλεξε τη 18χρονη τότε Adriana Caselotti, η οποία πληρωνόταν 20 δολάρια την ημέρα. Αργότερα τραγούδησε όπερα και έγραψε ένα βιβλίο που αφορά το τραγούδι.

2. Σταχτοπούτα

H Ilene Woods πήρε το ρόλο της Σταχτοπούτας τυχαία. Ενώ βοηθούσε δύο φίλους της να ηχογραφήσουν ένα demo για τη Disney καθώς είχε δικός της ραδιοφωνικό σταθμό, ο Walt Disney ξετρελάθηκε όταν άκουσε τη φωνή της και δύο μέρες μετά ήταν στο γραφείο του. 

3. Ωραία Κοιμωμένη

Η Mary Costa παραδέχεται ότι δέχτηκε το ρόλο για να γνωρίσει από κοντά τον Walt Disney. Με τα ταινία κινουμένων σχεδίων ο χώρος της τέχνης της αγκάλιασε, ενώ αρκετά χρόνια μετά αφοσιώθηκε στην φιλανθρωπία. Σήμερα είναι 85 ετών.  

4. Άριελ

Η Jodi Benson πριν δανείσει τη φωνή της στην μικρή γοργόνα ήταν ήδη γνωστό όνομα στη σκηνή του Broadway. Εκτός όμως από την Άριελ έχει δώσει τη φωνή της στην Τοσοδούλα της 20th Century Fox και την Weebo στο Flubber, ενώ σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα θα δανείσει ακόμα τη φωνή της στη Barbie στην 4η ταινία του Toy Story το 2018.

5. Μπελ (Πεντάμορφη και το Τέρας)

Η ανακοίνωση της επιλογής για την θέση της Μπελ ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσε να η Paige O’Hara την ημέρα των γενεθλίων της. Επικράτησε μεταξύ 500 ατόμων και ενσωμάτωσε στον χαρακτήρα της ηρωίδας πολλά από τα χαρακτηριστικά της. 

6. Γιασμίν (Αλαντίν)

Πίσω από την αγαπημένη γυναίκα του Αλαντίν κρύβονται δύο ηθοποιοί. Η Linda Larkin και η Lea Salonga. Η πρώτη ήταν αυτή που μιλούσε, ενώ ή δεύτερη αυτή που τραγουδούσε. Η Lea Salonga έκανε το ξεκίνημα της στα 18 της χρόνια, ενώ στα 20 της κέρδισε ένα βραβείο Tony. Αργότερα, έκανε έναν ακόμα ρόλο, αυτό της Μουλάν μαζί με την Ming-Na Wen.   

7. Ποκαχόντας 

Αφού το πείραμα είχε πετύχει ήδη μία φορά, οι υπεύθυνοι της εταιρείας κινουμένων σχεδίων είπαν να το δοκιμάσουν ξανά. Έτσι δύο ήταν οι γυναίκες που δάνεισαν την φωνή τους στην Ινδιάνα Ποκαχόντας. Η Irene Bedard ήταν αυτή που μιλούσε και η Judy Kuhn που τραγουδούσε.

8. Μουλάν

Εϊναι από τις αγαπημένες μου ηρωίδες. Τη λάτρεψαν για την αφέλεια της, αλλά και για τον δυναμισμό της. Η Ming-Na Wen χάρισε τη φωνή της στη μικρή Ασιάτισα, αλλά η καριέρα της την οδήγησε σε τηλεοπτικά μονοπάτια. Έγινε γνωστή από τους ρόλους της στις σειρές ER, Two and a Half Men, ενώ τώρα εμφανίζεται στη σειρά Agents of S.H.I.E.L.D.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!