MEN'S GUIDE

Ένα (ήπιο) ηλεκτροσόκ στους όρχεις πιθανή λύση στην υπογονιμότητα

Ξεκινούν κλινικές δοκιμές για την εφαρμογή μιας νέας μεθόδου που ελπίζει πως θα λύσει τα προβλήματα ανδρικής υπογονιμότητας χωρίς να χρειαστεί κάποια χειρουργική επέμβαση.

Οι κλινικές δοκιμές της νέας μεθόδου βασίζονται στα πορίσματα της έρευνας που έκαναν επιστήμονες στο Ιατρικό Κέντρο Sheba του Ισραήλ.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την συσκευή Micro 400 Matrix  (μία συσκευή που μοιάζει με κινητό τηλέφωνο) η οποία στέλνει μικρά θετικά ηλεκτρικά φορτία στην περιοχή των όρχεων (κάτι σαν ήπιο ηλεκτροσόκ). Οι ερευνητές δοκίμασαν την συσκευή σε 5 γουρούνια, τα 4 εκ των οποίων είχαν φυσιολογικό σπέρμα, ενώ το ένα είχε μικρό αριθμό σπερματοζωάριων.
Σύμφωνα με την έρευνα ο βαθμός συγκέντρωσης υγειών σπερματοζωαρίων στο γουρούνι που αντιμετώπιζε προβλήματα γονιμότητας αυξήθηκε στο εντυπωσιακό ποσοστό 200 με 1600%.
Όπως αναφέρει η Metro, τώρα θα γίνουν κλινικές δοκιμές σε 10 εθελοντές άνδρες, που θα πρέπει να χρησιμοποιούν καθημερινά την συσκευή στους όρχεις τους για έναν χρόνο και θα δίνουν συχνά δείγματα σπέρματος.
Η λογική της μεθόδου βασίζεται στην θεωρία ότι το σπέρμα που φέρει αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο, όταν φορτιστεί με θετικό ηλεκτρικό φορτίο, θα εμφανίσει αύξηση τόσο στην κινητικότητα των σπερματοζωαρίων όσο και στην συνολική παραγωγή τους.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!