MEN'S GUIDE

Τα vintage ανδρικά ρολόγια πιάνουν πλέον τιμές ρεκόρ σε πλειστηριασμούς

Μπορεί η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας να μας έχει ωθήσει στην εποχή των smart watches, αλλά σύμφωνα με τα διεθνή οικονομικά μέσα, αυτά που αποτελούν καλή επένδυση είναι τα vintage ρολόγια.

Τα παλιά ρολόγια διάσημων κατασκευαστικών οίκων έχουν αρχίσει να πιάνουν τιμές ρεκόρ σε πλειστηριασμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη και η απόκτηση τους έχει γίνει ένα νέο σύμβολο status για τους πλούσιους και ισχυρούς του πλανήτη. Μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο για "vintage watch boom" στην παγκόσμια αγορά, καθώς ρολόγια όπως αυτό το  Patek Philippe ανοξείδωτο ατσάλινο ρολόι πιάνουν εξωφρενικές τιμές σε πλειστηριασμούς (το συγκεριμένο πουλήθηκε τον περασμένο Μάιο έναντι σχεδόν 5 εκατομμυρίων δολαρίων).

Φέτος πάλι αναμένεται να βγουν τους επόμενους μήνες σε πλειστηριασμούς από οίκους όπως οι Sotheby’s και Christie's, ρολόγια από τις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70 που οι τιμές τους αναμένεται να αγγίξουν ακόμα και το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Οι ειδικοί εξηγούν πως μολονότι η σύγχρονη αγορά ρολογιών παρουσιάζει μείωση (σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ωρολογοποιών της Ελβετίας οι εξαγωγές νέων ρολογιών μειώθηκαν πέρυσι κατά 16,5%) υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια για ρολόγια προηγούμενων δεκαετιών και προσθέτουν πως αυτό οφείλεται στην εμφάνιση πολλών ανθρώπων που συλλέγουν πλέον vintage ρολόγια, μία νέα μόδα που οφείλει την ανάπτυξή της κυρίως στο Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα εξηγούν πως όλα τα προηγούμενα χρόνια κανείς δεν προωθούσε παλιότερα μοντέλα ρολογιών, ούτε καν τα εξειδικευμένα περιοδικά για συλλέκτες, καθώς δεν υπήρχε διαφημιστικό ενδιαφέρον από τις εταιρείες, που ήθελαν να προωθούν μόνο τις νέες τους δημιουργίες. Τώρα όμως με το διαδίκτυο κάποιοι άρχισαν να αναζητούν, να αναδεικνύουν ακόμα και να κάνουν on line αγοραπωλησίες παλιών ρολογιών και έτσι μία νέα συλλεκτική μανία ξεκίνησε.
Μήπως λοιπόν να αναζητήσετε το παλιό ρολόι του μπαμπά σας ή του παππού σας και να επενδύσετε και εσείς σε ένα κλασικό ρολόι με χειροποίητο μηχανισμό;

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!