MARKET NEWS

Διάσκεψη Τύπου Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου (ΙΣΟΚ)

​Παρουσίαση νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή & Μαέστρου

Κου. Günter Neuhold

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Παλλάς διάσκεψη τύπου η οποία διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, για την παρουσίαση του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή και Μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου (ΣΟΚ), Günter Neuhold.

Στη διάσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Υπουργείων, Δήμων και συνεργατών του Ιδρύματος, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Τη διάσκεψη τίμησε με την παρουσία της και η Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Κύπρο, κα. Dorothea Auer.

Η διάσκεψη άρχισε με προβολή μονόλεπτου βίντεο το οποίο ήταν αφιερωμένο στο νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή και Μαέστρο, και περιείχε μία σύνοψη της πολυετούς του καριέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος. Neuhold έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμους διαγωνισμούς διεύθυνσης ορχήστρας όπου κέρδισε πολλά βραβεία και έχει διευθύνει διάσημες ορχήστρες όπως μεταξύ πολλών άλλων, τη Φιλαρμονική της Βιέννης, την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας, την Ορχήστρα Ραδιοφωνίας Τσαϊκόφσκυ στη Μόσχα, την Εθνική Ορχήστρα του Βελγίου, την Ορχήστρα RAI στη Ρώμη και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τόκυο. Ο κος. Neuhold έχει επίσης διευθύνει στις μεγαλύτερς όπερες του κόσμου όπως την Όπερα της Βιέννης, του Βερολίνου, των Παρισίων, στη Σκάλα του Μιλάνου και πολλές άλλες.

Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου οι οποίοι ερμήνευσαν τους Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα και το κυπριακό παραδοσιακό άσμα «Τέσσερα τζιαι Τέσσερα».

Στη συνέχεια πήραν το λόγο, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΟΚ, Έλενα Μουζάλα, ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος της ΣΟΚ, Günter Neuhold, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΟΚ, Όμηρος Πισσαρίδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Μουσικών ΣΟΚ, Αντώνης Παρτζίλης και ο εξάρχων της ΣΟΚ, Wolfgang Schroeder οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.

Τονίστηκε ιδιαίτερα από όλα τα μέλη του πάνελ, η αναγκαιότητα αύξησης των κονδυλίων από το Υπουργείο Οικονομικών στο ΙΣΟΚ, για επέκταση της ορχήστρας από 45 σε 65 μουσικούς. Αυτό θα δώσει νέες προοπτικές στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου η οποία συνδέει πλέον το όνομά της με αυτό του κου. Neuhold.

www.cyso.org.c

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!