MARKET NEWS

«Τα προξένια της Φοκλούς» ανοίγουν την «αυλαία» του πρώτου ξενώνα Ronald McDonald House® στη Λευκωσία...

Όλα τα έσοδα των δύο θεατρικών παραστάσεων θα διατεθούν για τη λειτουργία του σύγχρονου ξενώνα που θα παρέχει δωρεάν διαμονή και στήριξη στις οικογένειες  των παιδιών που νοσηλεύονται...

Μυρωδιά βασιλικού και φρέσκου ψωμιού σκόρπισαν οι δύο παραστάσεις του έργου του Μιχάλη Πιτσιλλίδη, «Τα προξένια της Φοκλούς», σε διασκευή και σκηνοθεσία Πίτσας Αντωνιάδου, στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη! Με επίκεντρο την κυπριακή παράδοση γύρω από τον θεσμό του γάμου, πραγματοποιήθηκαν δύο παραστάσεις στις 29 και 30 Απριλίου 2022, όλα τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τη λειτουργία του πρώτου ξενώνα Ronald McDonald House στην πρωτεύουσα.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ronald McDonald House Charities® Κύπρου (RMHC Κύπρου), μετά τη δημιουργία κλινικής για παιδιά με καρδιακές παθήσεις στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία. Ο ξενώνας βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο Στρόβολο και αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2022, με στόχο να παρέχει δωρεάν διαμονή και στήριξη στις οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και σε άλλα νοσηλευτήρια της Λευκωσίας.

Όραμα του RMHC Κύπρου είναι ένας κόσμος όπου όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και οι οικογένειές τους θα έχουν την απαραίτητη στήριξη για να είναι σε θέση να συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα των παιδιών τους. Σε αυτό το πλαίσιο αγάπης και προσφοράς κινήθηκαν οι δύο θεατρικές παραστάσεις, με πρωταγωνιστές τους Μαίρη Βασιλείου, Λήδα Κοντεάτη, Έλενα Παπαμιχαήλ, Νάταλι Ζαχαριάδου και άλλους νέους και καταξιωμένους ηθοποιούς, ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η σκηνοθέτιδα του έργου, κ. Πίτσα Αντωνιάδου, «Είμαι ευτυχής, διότι μέσα από αυτές τις παραστάσεις είχαμε την ευκαιρία να στηρίξουμε το έργο του Ronald McDonald House Charities Κύπρου».

Ronald McDonald House Charities® (RMHC®):

Το Ronald McDonald House Charities είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως, με στόχο τη δημιουργία και υποστήριξη προγραμμάτων που βελτιώνουν άμεσα την υγεία και ευημερία των παιδιών. Διαχρονικός υποστηρικτής και ιδρυτικός εταίρος του είναι τα εστιατόρια McDonald’s

Ronald McDonald House Charities Κύπρου:

Ακολουθώντας την ίδια γραμμή, το 2014 ιδρύθηκε στην Κύπρο το Ronald McDonald House Charities Κύπρου με έδρα του τη Λευκωσία και κύριο χορηγό του τα εστιατόρια McDonald’s™ Κύπρου! Το όραμά του είναι να γίνει ευρέως γνωστή η προσπάθειά του, που αφορά στη βελτίωση της ζωής των οικογενειών με παιδιά που έχουν νοσήσει, προσφέροντάς τους στήριξη όπου και όταν χρειαστεί.

Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα, το Ronald McDonald House Charities Κύπρου εργάζεται εντατικά για να κρατάει τις οικογένειες μαζί στα δύσκολα, ενώ σε συνεργασία με άλλα παραρτήματα του RMHC σε όλο τον κόσμο, βοηθάει οικογένειες να μεταβούν δωρεάν στο εξωτερικό για να βρίσκονται κοντά στο παιδί τους, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η νοσηλεία του. Συμπάσχοντας με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, το Ronald McDonald House Charities Κύπρου εξασφαλίζει ζωτικούς πόρους και φροντίζει ώστε τα παιδιά να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη από κορυφαία νοσοκομεία παγκοσμίως.

 

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς των δύο παραστάσεων, αρχίζοντας από τον ιδρυτικό εταίρο και διαχρονικό χορηγό του RMHC Κύπρου, τα εστιατόρια McDonalds. Επίσης, ευχαριστούμε τις εταιρείες TBWA\Entelia, Caterways, Channel IT, Emergo Wealth, Iacovos Photiades Foodstuff Suppliers, NetU, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Laiko Cosmos, AJ Vouros, Shoebox, Φούρνοι Ζορπάς, Mύλοι Χατζηγιώρκη, Δικηγορικό Γραφείο Γεώργιος Κολοκασσίδης Δ.Ε.Π.Ε, Μάρκος Π. Σπανός & Σία, Έπιπλα Τιτάν, Όμιλος Πιλακούτα, Πελέτικο, Bunches Flowers, Ξιναρής (κρασιά) και το τυπογραφείο Lithotechnic για τη σημαντική συνεισφορά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα 

του Ronald McDonald House Charities Κύπρου www.rmhc.org.cy

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!