MEN'S GUIDE

Ο Jodi Bieber τονίζει την ευαίσθητη πλευρά των ανδρών

Αν οι άνδρες μπορούν να ξεφύγουν από τα κοινωνικά στερεότυπα και καταφέρουν να είναι ο εαυτός τους, τότε ίσως ο κύκλος της βίας από τη μία γενιά στην άλλη μπορεί να μειωθεί. 

Αυτό προσπαθεί να πετύχει τα τελευταία τρία χρόνια ο φωτογράφος Jodi Bieber. Με κεντρική βάση του τη Νότια Αφρική επιδιώκει να εξαλείψει τα κοινωνικά στερεότυπα, όπως για παράδειγμα, ότι τα βίαια σεξουαλικά εγκλήματα γίνονται τις περισσότερες φορές από άνδρες. Η σειρά φωτογραφιών που παρουσιάζει με τίτλο "Quiet" είναι μια άποψη της αρρενωπότητας απογυμνωμένης από όλα τα στοιχεία αλαζονείας και ωμής βίας.

Τα "μοντέλα" του είναι καθημερινοί άνθρωποι απ' όλα τα κοινωνικά στρώματα που πόζαραν φορώντας μόνο τα εσώρουχα τους. Ο Bieber πέρασε τρεις ώρες με τον κάθε άντρα στους προσωπικούς χώρους τους για να μπορέσει να απαθανατίσει μια ευαίσθητη πλευρά του ανδρισμού που πολλές φορές δεν φαίνεται στην mainstream κουλτούρα.

Θεωρεί ότι η αρρενωπότητα δεν είναι μόνο ένα συγκεκριμένο πράγμα και μέσα από το έργο του αποδεικνύει ότι ο ανδρισμός και η ευαισθησία μπορούν να συνυπάρξουν.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!