GOOD LIFE

Minecraft: O σημερινός Super Mario, που ξετρέλανε τη Microsoft

Το Minecraft είναι ο Super Mario της σύγχρονης εποχής, καθώς δημιουργεί φρενίτιδα σε όλο τον πλανήτη.

Πρόκειται για ένα διεθνές φαινόμενο. Είναι σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και κονσόλες παιχνιδιών. Υπάρχει επίσης συνέδριο για αυτό το παιχνίδι, το λεγόμενο «MineCon» και μια πρωτοβουλία εκπαίδευσης ακόμα στα σχολεία (MinecraftEDU).

Αλλά γιατί είναι τόσο δημοφιλές; Πώς παίζεται;

Στην αρχή δεν φαίνεται συναρπαστικό...Ο πυρήνας του παιχνιδιού περιστρέφεται γύρω από την οικοδόμηση και το σπάσιμο κύβων. Ο κόσμος του παιχνιδιού αποτελείται, ουσιαστικά, από 3D αντικείμενα (κυρίως κύβους) που είναι διατεταγμένα σε ένα πλέγμα και αντιπροσωπεύουν διαφορετικά υλικά, όπως χώμα, πέτρα, διάφορα ορυκτά, νερό και κορμούς δέντρων. Ενώ οι παίκτες μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλο τον κόσμο, τα αντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε σταθερές θέσεις σε σχέση με το πλέγμα. Οι παίκτες μπορούν να συγκεντρώσουν αυτά τα τμήματα υλικού και να τα τοποθετούν κάπου αλλού, επιτρέποντας έτσι διάφορες κατασκευές».

Η γοητεία του Μinecraft, έγκειται στο ότι είναι ένα ανοικτό παιχνίδι περιπέτειας χωρίς συγκεκριμένους στόχους που πρέπει να ολοκληρώσετε και έτσι έχετε μια τεράστια ελευθερία στο πώς θα παίξετε. Υπάρχει μονάχα ένα προαιρετικό σύστημα επιτευγμάτων. Αν θέλετε, το ακολουθείτε. Αν όχι κάνετε ό,τι θέλετε!

Το Minecraft κυκλοφόρησε για υπολογιστές και τον Μάη του 2012 κυκλοφόρησε για το Χbox 360, οπότε και απογειώθηκε... Η Microsoft αγόρασε την εταιρεία παραγωγής του έναντι 2,5 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!