GOOD LIFE

To μυστικό κατά της αυπνίας θα το βρεις σε ένα γνωστό φρούτο

Η αυπνία βασανίζει πολλούς ανθρώπους στη σύγχρονη εποχή και η έλλειψη ύπνου μειώνει το επίπεδο ζωής, με αποτέλεσμα πολλοί να καταφεύγουν ακόμα και στη χρήση υπνωτικών χαπιών για να την αντιμετωπίσουν.

Ωστόσο οι επιστήμονες θεωρούν πως βρήκαν μια απλή και απολύτως φυσική λύση για την αυπνία και συγκεκριμένα βρήκαν πως ένα δημοφιλές φρούτο μπορεί να κάνει θαύματα στην αυπνία.
Η έρευνα έγινε από επιστήμονες στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ταιβάν διήρκεσε έναν μήνα και συμμετείχαν σε αυτή 24 εθελοντές με προβλήματα ύπνου. 


Η συγκεκριμένη έρευνα εντόπισε πως η κατανάλωση δυο ακτινίδιων μια ώρα πριν πέσουμε στο κρεβάτι για ύπνο θα μπορούσε να καταπολεμίσει την αυπνία.


Όπως αναφέρει το vita.gr η διάρκεια του ύπνου των συμμετεχόντων στην έρευνα όχι μόνο παρατάθηκε κατά 13% χάρη στην κατανάλωση των συγκεκριμένων φρούτων, αλλά και ο χρόνος που χρειάζονταν μέχρι να αποκοιμηθούν μειώθηκε κατά 35%. 


Οι επιστήμονες εκτιμούν πως αυτή η δράση των ακτινίδιων ίσως οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά και σεροτονίνη. Πάντως σίγουρα δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε να τρώτε ακτινίδια το βράδυ αν πάσχετε από αυπνία.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!