GOOD LIFE

Τα πολύ στενά τζην κάνουν κακό στην υγεία

Ένα πρόσφατο ιατρικό περιστατικό στάθηκε η αφορμή για να ξανανοίξει το θέμα των αρνητικών επιπτώσεων των στενών τζην στην υγεία.

Μια 35χρονη γυναίκα αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αφού είχαν πρηστεί τα πόδια της, σε τέτοιο βαθμό που οι γιατροί χρειάστηκαν να κόψουν με ψαλίδι το παντελόνι της για να της το αφαιρέσουν. Η γυναίκα φορούσε πολύ στενά τζην και βοηθούσε φίλους σε μετακόμιση όταν πρήστηκε και μπήκε στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρει το Business Insider η περίπτωσή της δημοσιεύτηκε σε ιατρικό περιοδικό Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής και Ψυχιατρικής με την περιγραφή: «Fashion victim: rhabdomyolysis and bilateral peroneal and tibial neuropathies as a result of squatting in 'skinny jeans», δηλαδή σε γενικές γραμμές περιγράφεται ως θύμα της μόδας που παρουσίασε ραβδομυόλυση και νευροπάθειες ποδιών σαν αποτέλεσμα πολύ στενών τζην.

Τα στενά τζην κάνουν κακό και στο σπέρμα

Ωστόσο δεν είναι η μόνη περίπτωση όπου οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις αρνητικές συνέπειες των στενών τζην στον οργανισμό.  Μια έρευνα του έγκριτου βρετανικού National Institute for Health and Clinical Excellence, που δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι του 2012, μιλά για μείωση ανδρικής γονιμότητας λόγω των στενών τζην. Οι ερευνητές υπέβαλαν σε εξέταση 1.300 άντρες με υψηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και 900 άντρες με μειωμένο αριθμό λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις συνήθειές τους. Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν οι όρχεις στριμώχνονται, η θερμοκρασία στην επίμαχη περιοχή ανεβαίνει και μειώνεται η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και αυτό, γιατί οι όρχεις λειτουργούν καλύτερα όταν βρίσκονται σε θερμοκρασία ένα με δύο βαθμούς κάτω από εκείνη του υπόλοιπου σώματος.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!