GOOD LIFE

Η επιστήμη εξηγεί γιατί πάντα είναι καλή ιδέα να πάτε για πεζοπορία στη φύση

Σήμερα που είναι Κυριακή, καλό είναι να βρείτε τον χρόνο να κάνετε μια βόλτα με τα πόδια στην ύπαιθρο και η επιστήμη τονίζει πως θα πρέπει να καθιερώσετε τις πεζοπορίες στη φύση γιατί τα οφέλη είναι πολλαπλά.

Όπως τονίζει η Αμερικανική Hiking Society, η πεζοπορία στη φύση βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και συμβάλλει στην εκγύμναση όλου του σώματος και κυρίως των ποδιών, όπως τα περισσότερα αερόβια αθλήματα.


Επιπλέον όμως, η γυμναστική στη φύση βελτιώνει την ψυχολογία και αυξάνει τις επιδόσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του University of Essex στην Αγγλία. Αυτό συμβαίνει γιατί η απουσία καθρέφτη και σωματικών προτύπων σε βοηθά να συμφιλιωθείς και να αγαπήσεις το σώμα σου και την πραγματική του εικόνα, αυξάνοντας ταυτόχρονα την αυτοπεποίθησή σου.


Τέλος, το πράσινο χρώμα της φύσης έχει χαλαρωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες για τον εγκέφαλο, συντελώντας στην έκκριση περισσότερων ενδορφινών, ορμονών δηλαδή που βοηθούν στη μείωση του άγχους, της όρεξης και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.
Μία ώρα πεζοπορίας ισοδυναμεί με καύση 350 θερμίδων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!