GOOD LIFE

Αυτά είναι τα 15 διασημότερα κοκτέιλ στον κόσμο! [εικόνες]

Πάρτε μια γεύση από τα κοκτέιλ που μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, και κάνουν την καθημερινότητά μας το καλοκαίρι, λίγο πιο cosmopolitan...

Caesar

Από τον Καναδά. Περιέχει βότκα, clamato (χυμός αχιβάδας), καυτή σάλτσα, σέλινο και lime

Mojito

Το χαρακτηριστικό ποτό της Κούβας το Mojito, φτιαγμένο με lime, ζάχαρη, ρούμι και συνήθως με δυόσμο ή Yerba Buena, που είναι δημοφιλής ποικιλία μέντας στην Κούβα. Έχει μια ιστορία που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, όταν ο Francis Drank έφτιαξε το μείγμα και έγινε δημοφιλές χάρη στον Ernest Hemingway που το απήλαυσε στο La Bodeguita del Medio, στην Αβάνα.

Piña coladas

Δροσερό, γλυκό κοκτέιλ, φτιαγμένο με ρούμι, κρέμα καρύδας και χυμό ανανά. Είναι το εθνικό ποτό του Πουέρτο Ρίκο από το 1978. Το κοκτέιλ υποτίθεται ότι εφευρέθηκε στο ξενοδοχείο Caribe Hilton στο San Juan.

Caipirinha

Το εθνικό ποτό της Βραζιλίας είναι η γλυκιά και δροσερή Caipirinha, φτιαγμένη με Cachaça, ζάχαρη και lime.

Bellini

Το Harry's Bar στη Βενετία, είναι το σπίτι για το πρώτο Bellini που έγινε ποτέ. Ο ιδρυτής του μπαρ, Giuseppi Cipriani, συνδύασε πικάντικο Prosecco και πουρέ από λευκό ροδάκινο.

Pimm No. 1

Το κοκτέιλ Pimm No. 1 δημιουργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές της δεκαετίας του 1800. Υπάρχει μια ευρεία ποικιλία Pimm, αλλά οι περισσότεροι περιλαμβάνουν ένα μείγμα από τζιν με γαρνιτούρα, όπως φράουλες, αγγούρια, εσπεριδοειδή και λεμονάδα.

Singapore Sling

Το Singapore Sling δημιουργήθηκε στο Long Bar του Raffles Hotel, στη Σιγκαπούρη. Το ποτό περιλαμβάνει τζιν, Cherry Heering, βενεδικτίνη, Cointreau, χυμό ανανά, χυμό λάιμ, και γρεναδίνη.

Dark 'n' Stormy

To Dark 'n' Stormy είναι το εθνικό ποτό των Βερμούδων. Φτιάχνεται με ρούμι και μπύρα από τζίντζερ.

Black Russian

Το Black Russian θα το βρείτε στο Βέλγιο. Αρχικά δημιουργήθηκε στις Βρυξέλλες και περιέχει βότκα και λικέρ καφέ.

Kir royale

Ένα κλασικό γαλλικό κοκτέιλ, το kir royale γίνεται με crème de cassis (ένα λικέρ από μαύρα φραγκοστάφυλα) και σαμπάνια.

Pisco Sours

Το Pisco Sours είναι χαρακτηριστικό ποτό του Περού και της Χιλής. Η εκδοχή του Περού είναι λίγο λιγότερο γλυκιά. Το κοκτέιλ είναι ένα μείγμα από Pisco (μπράντυ), μια κουταλιά της σούπας ασπράδι αυγού, φρέσκο χυμό λεμονιού, απλό σιρόπι και λίγες σταγόνες Angostura bitters.

Palomas

Όταν οι Αμερικανοί λένε τεκίλα, σκέφτονται μαργαρίτες, αλλά όταν Μεξικανοί λένε τεκίλα, σκέφτονται Palomas. Είναι ένα απλό ποτό που γίνεται με σόδα γκρέιπφρουτ, σόδα, λίγο χυμό λεμονιού και ζάχαρη.

Σαγκρία

Ένα δροσιστικό κοκτέιλ με κρασί σερβίρεται σε όλη την Ισπανία. Η σαγκρία μπορεί να γίνει με κόκκινο ή λευκό κρασί. Συνήθως σερβίρεται παγωμένη με φρούτα (πορτοκάλια, μήλα, φράουλες) στο ποτήρι. Μερικές φορές, προστίθεται κονιάκ και λικέρ αρωματισμένο φρούτα.

Tej

Γνωστό ως το γλυκό κρασί της Αιθιοπίας, το tej είναι ταυτόχρονα πικάντικο και γλυκό. Το κοκτέιλ συνδυάζει το λευκό κρασί, το νερό, το μέλι, και το gesho (τα φύλλα και τα κοτσάνια από τους θάμνους της Αιθιοπίας).

Aruba Ariba

Το Aruba Ariba είναι πολύ δημοφιλές ποτό στην Αρούμπα. Συνδυάζει Coecoei, γίνεται από το σφρίγος των φυτών αγαύης, με βότκα, ρούμι, Creme de Μπανάνα, χυμό πορτοκάλι, χυμό cranberry, χυμό ανανά και γρεναδίνη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!