Έμπρακτη υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού εκ μέρους της βρετανικής εφημερίδας, με τρία δημοσιεύματα την ίδια μέρα
«Με τις φήμες για ενδεχόμενο Grexit να αγγίζουν τα όρια υστερίας, τώρα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να δείξετε αλληλεγγύη σε αυτό το πανέμορφο και συναρπαστικό μέρος», λέει σε άρθρο της η Guardian, ενθαρρύνοντας τους αναγνώστες της να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Ο ίδιος ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας δηλώνει πως ό,τι κι αν συμβεί, φέτος το καλοκαίρι θα επισκεφθεί την Ελλάδα. «Κάποτε αυτό δεν ακουγόταν σαν πολιτική δήλωση, όμως σήμερα ακούγεται σαν κάτι τέτοιο», επισημαίνει στο άρθρο του ο Kevin Rushby, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι λόγοι του δικού του ταξιδιού είναι ίδιοι με κάθε άλλη χρονιά: το θαλασσινό αεράκι, τα ίχνη της αρχαίας κληρονομιάς και ο απλός αλλά γοητευτικός τρόπος ζωής των Ελλήνων.
Ωστόσο, το παραπάνω άρθρο δεν είναι η μοναδική «δήλωση υποστήριξης» του ελληνικού τουρισμού εκ μέρους της βρετανικής εφημερίδας. Εκτός από έναν εκτενή οδηγό για διακοπές στην Ελλάδα, η Guardian δημοσίευσε ένα ακόμη άρθρο που αναδεικνύει τις μοναδικές ομορφιές της Πελοποννήσου.
Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Θέα από την Πελοπόννησο. Κρίση; Ποια κρίση;» το άρθρο επισημαίνει ότι οι επισκέπτες αυτής της υπέροχης περιοχής της Ελλάδας δεν έχουν πάρει είδηση από τα βάσανα της χώρας, γεγονός που οφείλεται στην ασύγκριτη φιλοξενία των ντόπιων.
Ο αρθρογράφος περιγράφει τις μαγευτικές εμπειρίες που έζησε με την οικογένειά του όταν ταξίδεψε στην Πελοπόννησο στις αρχές Ιουλίου, την περίοδο που η χώρα συγκλονιζόταν από τις δραματικές συνέπειες του δημοψηφίσματος.
«Οι Έλληνες είναι ειδήμονες της φιλοξενίας. Μόνιμα εξυπηρετικοί και ευγενικοί, πρόθυμοι να συγχωρήσουν τις χαζές ερωτήσεις, φέρονται στους τουρίστες πάντα με σεβασμό, ακόμα κι όταν δεν τον αξίζουν», τονίζει στο άρθρο του ο Paul McKeever, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος για όποιον αποζητά την χαλάρωση.