GOOD LIFE

To απλό σημάδι που μαρτυρά αν έχεις υγιή εγκέφαλο

Συνήθως για να τσεκάρουμε την υγεία μας χρειάζεται να κάνουμε επισκέψεις σε γιατρούς και μια σειρά ιατρικών εξετάσεων, όμως σύμφωνα με μια νέα έρευνα, υπάρχει ένα σημάδι για να τσεκάρει κανείς την υγεία του εγκεφάλου του, το οποίο δεν απαιτεί καμιά ιατρική εξέταση.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναρωτηθείτε αν νιώθετε νεότεροι από την πραγματική ηλικία σας!

Το να αισθάνεσαι μικρότερος από την ηλικία σου είναι ένα σημάδι της καλής υγείας του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Frontiers in Aging Neuroscience.

Οι εξετάσεις εγκεφάλου έδειξαν ότι εκείνοι που αισθάνονταν νεότεροι από την ηλικία τους, είχαν σημάδια καλής υγείας του εγκεφάλου.

Επίσης, είχαν καλύτερες εξετάσεις μνήμης και ήταν λιγότερο πιθανό ν’ αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης. Αυτό σημαίνει ότι ίσως οι άνθρωποι να μπορούν να αισθανθούν διαισθητικά τη γήρανση του εγκεφάλου τους!

Ο καθηγητής Jeanyung Chey, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε: "Γιατί μερικοί άνθρωποι αισθάνονται νεότεροι ή μεγαλύτεροι από την πραγματική ηλικία τους; Μερικοί παράγοντες είναι οι καταθλιπτικές καταστάσεις, οι διαφορές της προσωπικότητας ή η σωματική υγεία"

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν είχε διερευνήσει μέχρι πρότινος τις διαδικασίες γήρανσης του εγκεφάλου ως πιθανό αποτέλεσμα διαφορών στην υποκειμενική ηλικία.

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πιο μεγάλοι ή πιο νέοι από την πραγματική ηλικία τους, αυτό οι ψυχολόγοι το ονομάζουν υποκειμενική ηλικία.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 68 υγιείς ανθρώπους ηλικίας 59 έως 84 ετών να πουν την πραγματική και υποκειμενική ηλικία τους.

«Βρήκαμε ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται νεότεροι έχουν τα δομικά χαρακτηριστικά ενός νεότερου εγκεφάλου», σημείωσαν οι ερευνητές.

Είναι σημαντικό ότι αυτή η διαφορά παραμένει ισχυρή ακόμα και όταν υπάρχουν άλλοι πιθανοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικότητας, της υποκειμενικής υγείας, των καταθλιπτικών συμπτωμάτων ή των γνωστικών λειτουργιών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!