GOOD LIFE

Έχεις ακατάστατο γραφείο; Έρευνα λέει πως αυτό κάτι μαρτυρά για την προσωπικότητά σου

Δεν είναι καθόλου σπάνιο να αντικρίζει κανείς το θέαμα ενός ακατάστατου γραφείου σε εργασιακούς χώρους ή ακόμα και σε σπίτια, αλλά μια νέα έρευνα υποστηρίζει πως ένα ακατάστατο γραφείο φανερώνει πολλά για το άτομο που εργάζεται σε αυτό το γραφείο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences και οι ερευνητές ζήτησαν από 160 άτομα να επιλέξουν τυχαία να κάτσουν σε διαφορετικά γραφεία, μεταξύ των οποίων ήταν ένα γραφείο απόλυτα οργανωμένο, ένα γραφείο «κάπως» ακατάστατο κι ένα που ήταν ένα σκέτο χάος.

Στη συνέχεια, είπαν στον καθένα κάποια βασικά γνωρίσματα για την προσωπικότητά τους, με βάση το γραφείο στο οποίο επέλεξαν να καθίσουν.

Το άτομο που επέλεξε να κάτσει στο πιο οργανωμένο γραφείο, θεώρησαν ότι είναι και το πιο ευσυνείδητο, το πιο εργατικό και το πιο προσεκτικό. Σε αντίθεση, αυτός που επέλεξε να κάτσει στο πιο ακατάστατο, θεώρησαν ότι ήταν ο πιο αγχώδης και ο περισσότερο απρόσεκτος.

Η έρευνα στήριξε τη συγκεκριμένη θέση, στο γεγονός ότι οι άνθρωποι τείνουν να αντιμετωπίζουν κάποιον απ’ τον τρόπο που αυτός φαίνεται. Για παράδειγμα, εάν κάποιος κάθεται σε ένα γραφείο με χαρτιά μέχρι πάνω και σκουπίδια από εδώ κι από εκεί, θα θεωρήσεις ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ο πιο οργανωτικός που υπάρχει ή ότι μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται;

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!