Πολλοί άνθρωποι, τυγχάνει να μισούν τη δουλειά τους, είτε γιατί εργάζονται σε ένα "τοξικό" περιβάλλον και δεν έχουν καλές σχέσεις με τους συναδέλφους τους, είτε γιατί δεν τους αρέσει καθόλου το αντικείμενο της εργασίας τους, είτε γιατί είχαν άλλα επαγγελματικά όνειρα, είτε γιατί είναι σε ρήξη με κάποιον προϊστάμενο, είτε γιατί κουράζονται πολύ... η λίστα των αιτιών που κάνουν κάποιον να μισεί τη δουλειά του είναι ατελείωτη. Τι όμως προκαλεί αυτό το μίσος στην υγεία ;
Απάντηση σε αυτό το ερώτημα έχουν δώσει πολλές έρευνες, που όλες έχουν δείξει πως τα άτομα που δεν είναι καθόλου ικανοποιημένα με τη δουλειά τους, έχουν την τάση να υποφέρουν από αϋπνίες, στρες και πολλά άλλα.
Δείτε τα 3 βασικά πράγματα που μπορεί να σου προκαλέσει ο εγκλωβισμός σε μια δουλειά που δεν σε ικανοποιεί καθόλου.
Πονοκέφαλος
Οι μυς βρίσκονται σε ένταση, ώστε να προστατέψουν το σώμα σου απ’ τον τραυματισμό! Όταν βλέπεις τον χώρο εργασίας ως μια επικίνδυνη ζώνη, τότε σφίγγεις τους μυς,σύμφωνα με το American Psychological Association.
Και όλη αυτή η ένταση στο λαιμό, στους ώμους και το κεφάλι μπορεί να συσχετιστεί με τις ημικρανίες ή τους έντονους πονοκεφάλους που βιώνεις.
Η ψυχική σου υγεία χειροτερεύει
Το αυξημένο άγχος μπορεί να επιδεινώσει τα υπάρχοντα προβλήματα ψυχικής υγείας. Κάποιος που βρίσκεται σε ένα τοξικό περιβάλλον, δεν είναι ψυχικά υγιής. Αν νιώθεις ότι το αφεντικό σου σε περιμένει στη γωνία για το επόμενο λάθος σου, η ψυχική υγεία κλονίζεται.
Μια ανάλυση το 2012 εξέτασε 279 μελέτες οι οποίες συνδέουν την αδικία με την υγεία των εργαζομένων και αυτή η αδικία μπορεί να σε οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής ακόμη και σε κατάθλιψη.
Η αδικία στη δουλειά είναι ένας ιδιαίτερα τοξικός, στρεσογόνος παράγοντας που απειλεί αυτό που είσαι, επιτίθεται στην αξιοπρέπεια και στην αυτοπεποίθησή σου.
Χάνεις την όρεξη για σεξ
Όταν πας σπίτι «μαζί» με τη δουλειά σου, τότε οι σχέσεις σου επηρεάζονται. Το American Psychological Association σημειώνει πως οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν έντονο άγχος στη δουλειά, δεν έχουν όρεξη για σεξ.
Για τους άνδρες αυτό το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε χαμηλή λίμπιντο.
Όταν είσαι σε μια δουλειά που μισείς, επηρεάζεται όλη η ποιότητα της ζωή σου, η υγεία σου και η ψυχολογία σου.