GOOD LIFE

Το δαφνέλαιο αγαπά τα μαλλιά σας

Από την εποχή της Πυθίας ξέρουμε πως τα φύλλα δάφνης έχουν «ιδιαίτερες» ιδιότητες, αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι πως το δαφνέλαιο μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος των μαλλιών σας.

Το εκχύλισμα φύλλων δάφνης είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε ενώ διαθέτει και λιπαρά οξέα. Προστατεύει κι ενισχύει τη δομή της τρίχας, τρέφει, δυναμώνει και δίνει λάμψη στο μαλλιά χάρη στις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες, ενώ θεωρείται αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση και της τριχόπτωσης.

Δαφνέλαιο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας  στο σπίτι, με έναν τρόπο που θυμίζει την πρασκευή λικέρ.

Θα χρειαστείτε: 1 φλυτζάνι φύλλα δάφνης, 3 φλυτζάνια ελαιόλαδο, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δάφνης και καλό θα είναι να προσθέσετε και 2 κάψουλες βιταμίνη Ε.

Ξεκινήστε την Παρασκευή με το να σπάσετε σε μικρά κομματάκια τα φύλλα δάφνης και τοποθετήστε τα σε ένα βάζο μαζί με το ελαιόλαδο. Αφήστε το μείγμα σε φωτεινό μέρος για δύο περίπου μήνες. Μετά σουρώστε το μείγμα και τοποθετήστε το περιεχόμενο σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο βάζο προσθέτοντας το αιθέριο έλαιο και τη βιταμίνη. Το δαφνέλαιο είναι έτοιμο για χρήση. Καλό είναι να διατηρείται σε σκιερό μέρος.

Τώρα που το φτιάξατε μπορείτε να το εφαρμόζετε μία φορά την εβδομάδα στα μαλλιά σας, σαν μπάσκα και να κάνετε ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό. Ιδανικά θα πρέπει να αφήσετε το δαφνέλαιο στα μαλλιά σας να δράσει για περίπου 2 ώρες, ενώ για καλύτερη ενυδάτωση, καλό είναι να τυλίξετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα ή ζελατίνη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!